חיפוש

מתכון עוף קארי תאילנדי ריחני עם חלב קוקוס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון עוף קארי תאילנדי ריחני עם חלב קוקוס

מנת עוף קארי בהשראה תאילנדית זו היא סימפוניה של טעמים, המשלבת עוף רך, ירקות תוססים, עשבי תיבול ארומטיים וחלב קוקוס שמנת. מקורו במסורות הקולינריות העשירות של תאילנד, מתכון זה מפגיש את התבלינים הנועזים של הקארי עם החלקות של חלב הקוקוס, ויוצר מנה מנחמת ואקזוטית כאחד. עם שורשיו במטבח דרום מזרח אסיה, עוף קארי זה הוא עדות לגיוון ולמורכבות של הבישול התאילנדי.

רכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף או ירך ללא עצמות, חתוך לחתיכות בגודל ביס
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 2 כפות משחת קארי אדום תאילנדי
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 2 פלפלים, פרוסים (בכל צבע שתעדיפו)
  • 1 כוס גזר פרוס
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 2 כפות רוטב סויה (או תמרי לאפשרות ללא גלוטן)
  • 1 כף רוטב דגים (לא חובה, השמט לצמחוני/טבעוני)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מיץ ליים
  • עלי כוסברה טריים, לקישוט
  • אורז מבושל, להגשה

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, ניתן להחליף את העוף בטופו או חומוס בגרסה צמחונית. יש לוודא כי משחת הקארי ושאר המרכיבים הם בעלי הכשר. בנוסף, אתה יכול להתאים את רמת התבלינים על ידי הוספת משחת קארי פחות או יותר לפי העדפתך.

יתרונות תזונתיים:

  • מנת עוף קארי זו עמוסה בחומרים מזינים. 
  • עוף מספק חלבון באיכות גבוהה, בעוד שחלב קוקוס מוסיף שומנים בריאים וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן, מגנזיום וברזל. 
  • מגוון הירקות כמו פלפלים, גזר וברוקולי תורמים לסיבים, ויטמינים A ו-C ונוגדי חמצון, ומקדמים בריאות ורווחה כללית. 
  • בנוסף, התבלינים הארומטיים כמו ג'ינג'ר ושום מציעים תכונות מחזקות מערכת החיסון ומסייעים בעיכול.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה משרת כ-4 אנשים ולוקח בערך 30-40 דקות להכנה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית קל-בינוני, מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור המתכון:

  • לשיפור הטעם, הכריעו את העוף בתערובת של רוטב סויה, ג'ינג'ר ושום במשך 30 דקות לפני הבישול.
  • השתמשו במרכיבים טריים ואיכותיים עבור הטעם הטוב ביותר. אם אפשר, בחרו במשחת קארי אדום תאילנדית תוצרת בית לטעם אותנטי יותר.
  • התאם את המתיקות והחמימות של הקארי על ידי כוונון כמות הסוכר החום ומיץ הליים לפי טעמך.
  • כדי להשיג עקביות סמיכה יותר, מבשלים את הקארי ללא מכסה למשך מספר דקות נוספות.
  • מקשטים במעט עלי כוסברה טריים ממש לפני ההגשה כדי להוסיף פרץ של רעננות וצבע למנה.
  • הגישו את עוף הקארי חם על אורז יסמין מאודה לחוויית ארוחה שלמה ומשביעה.
  • שאריות ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים או להקפיא לאחסון ארוך יותר. מחממים בעדינות על הכיריים או במיקרוגל, מוסיפים שפריץ מים או חלב קוקוס כדי להחיות את הטעמים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות