חיפוש

מתכון פאי שוקולד וקרמל מלוח דקדנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון פאי שוקולד וקרמל מלוח דקדנטי

פאי השוקולד והקרמל המלוח הזה הוא נישואים אלוהיים של שוקולד עשיר וקטיפתי וקרמל מפנק וחמאתי, כולם שוכנים בקרום מתקלף וחמאתי. זהו קינוח המתאים לבני המלוכה, אך פשוט מספיק להקציף לכל אירוע. מקורו במיזוג של טכניקות מאפה צרפתי קלאסי עם חדשנות קינוח אמריקאי, פשטידה זו הפכה לפינוק אהוב ברחבי העולם. עם האיזון המושלם של טעמים מתוקים ומלוחים, זה בטוח ישמח את בלוטות הטעם שלך וישאיר אותך חשק נוסף.

רכיבים:

עבור הקרום:

  • 200 גרם ביסקוויטים דיסטיב (או קרקרים גרהם לחברים האמריקאים שלנו)
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי קרמל מלוח:

  • 200 גרם סוכר
  • 90 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית פתיתי מלח ים

לציפוי גנאש שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

מרכיבים חלופיים:

לאוכלי כשרות או לאלו הנמנעים ממוצרי חלב, ניתן להחליף את החמאה שבקרום והקרמל בחלופות ללא חלב כמו שמן קוקוס או חמאה טבעונית. לגרסה נטולת גלוטן, השתמשו בביסקוויטים נטולי גלוטן או בקרקרים של גרהם לקרום.

יתרונות תזונתיים:

  • אמנם העוגה הזו היא ללא ספק פינוק, אבל היא מציעה כמה הטבות תזונתיות. 
  • שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון ועשויים להיות לו יתרונות בריאותיים ללב. 
  • בנוסף, האגוזים בקרום מספקים שומנים בריאים, והסידן בקרם תורם לבריאות העצם. 
  • עם זאת, עדיף ליהנות ממנו במתינות בשל תכולת הסוכר והקלוריות שלו.

כמות: המתכון הזה מניב 8 פרוסות פשטידה נדיבות.

זמן הכנה: כ-45 דקות, בתוספת זמן צינון.

רמת קושי: קל עד בינוני. אמנם כל רכיב הוא פשוט להכנה, אבל תשומת לב לפרטים היא המפתח כדי להבטיח שהקרמל לא נשרף וגנאש השוקולד משיג את העקביות המושלמת.

טיפים לשיפור:

  • היו סבלניים בעת הכנת הקרמל; הניחו לסוכר להמיס באיטיות על אש בינונית מבלי לערבב עד שהוא מגיע לצבע ענברי עמוק.
  • לקבלת קרמל חלק יותר, מחממים מעט את השמנת לפני שמוסיפים אותו לתערובת הסוכר והחמאה המקורמלים.
  • כדי להשיג גנאש שוקולד מבריק ומשיי, קוצצים את השוקולד דק ויוצקים עליו את השמנת החמה, מניחים לו לשבת דקה לפני ערבוב.
  • למגע מהודר, פזרו כמה פתיתי מלח ים נוספים על גבי הפאי לפני ההגשה כדי לשפר את טעם הקרמל המלוח.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות