חיפוש

מתכון פסטה טליאטלה – איך מכינים פסטה מאפס כמו באיטליה?

מתכון פסטה טליאטלה - איך מכינים פסטה מאפס כמו באיטליה?

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פסטה טליאטלה , עם החוטים הארוכים דמויי הסרט שלה, מציעה קנבס מענג למגוון רטבים, אבל יש משהו באמת מיוחד בהכנתה מאפס.

תהליך הערבוב, רידוד וחיתוך הבצק לא רק מחבר אותך לדורות של יצרני פסטה אלא גם הופך מרכיבים פשוטים למנה מעולה. מתכון זה ידריך אותך בהכנת טליאטלה טרייה, בשילוב עם רוטב פטריות קלאסי וקרמי, מנחם ואלגנטי כאחד. הטעמים הארציים של הפטריות בשילוב עם החלקות המשיי של הפסטה יוצרים ארוחה שבטוח תרשים ותספק כל חיך.

איך להכין פסטה טליאטלה?
לפסטה:

  • 400 גרם קמח
  • 4 ביצים גדולות
  • קורט מלח

לרוטב פטריות:

  • 300 גרם של פטריות מעורבות (כגון ערמונים, שיטאקי וכפתור), פרוסות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 200 מ"ל של שמנת כבדה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צרור קטן של פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
  • גבינת פרמזן מגורדת, להגשה

שלבים:

  1. מניחים את הקמח על משטח עבודה נקי, יוצרים גומה במרכז, ופורצים לתוכה את הביצים. מוסיפים קורט מלח.
  2. מכניסים את הקמח לתוך הביצים בהדרגה בעזרת מזלג, מתחילים מהפנים של הבאר ומתחילים החוצה.
  3. ללוש את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מכסים במטלית לחה ונותנים לו לנוח 30 דקות.
  4. לאחר המנוחה מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. משטחים מעט חלק אחד ואז מרדדים אותו במכונת פסטה או במערוך לעובי של כ-2 מ"מ.
  5. מפזרים קלות את דף הפסטה בקמח, ואז מקפלים אותו בצורה רופפת וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ להכנת הטליאטלה. מפרקים את הרצועות ומניחים לייבוש מעט על משטח מקומח. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
  6. לרוטב מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את השום ומאדים כדקה עד שהוא ניחוח.
  7. מוסיפים למחבת את הפטריות הפרוסות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתחילות להשחים.
  8. יוצקים פנימה את השמנת הכבדה, מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.
  9. בינתיים, מבשלים את הטליאטלה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים במשך 2-3 דקות, או עד אל דנטה.
  10. מסננים את הפסטה, שומרים כוס ממי הפסטה.
  11. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים היטב לציפוי. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מי פסטה כדי להגיע לסמיכות הרצויה.
  12. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה, ומגישים מיד עם גבינת פרמזן מגוררת מפוזרת מעל.

תיהנו מהטליאטלה הביתית שלכם עם רוטב פטריות, מנה שמזינה לא רק את הגוף אלא גם את הנשמה, חוגגת את אומנות הכנת הפסטה והשמחה בארוחה משותפת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות