חיפוש

מתכון שקשוקה קלאסית הכי טעימה שיש

מתכון שקשוקה קלאסית הכי טעימה שיש

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון שקשוקה קלאסית הכי טעימה שיש

שקשוקה קלאסית היא מנה טעימה ומשביעה, שיכולה להפוך לארוחת בוקר, צהריים או ערב. המפתח להצלחה של שקשוקה הוא שימוש ברכיבים טריים וטובים, וכן בהקפדה על ההוראות.
המתכון של לאה מאיר.

שאלות ותשובות:
איזה תבלינים לשים בשקשוקה?
מלח,פפריקה מתוקה בשמן,כמון,מרק עוף,סחוג,מלח,סוכר,פלפל שחור.

האם צריך לכסות שקשוקה?
אכן מומלץ לכסות את השקשוקה בזמן הבישול.

איך יודעים ששקשוקה מוכנה?
יודעים ברדע שהחלבון מתקשה בהתאם לטעם האישי שלכם, מי שאוהב נוזלי אז זה דורש פחות בישול.

מי המציא את השקשוקה?
השקשוקה היא מאכל צפון אפריקאי מסורתי, שמקורו אינו ידוע בוודאות. השקשוקה הגיעה לישראל עם העולים החדשים מצפון אפריקה, והפכה במהרה לאחד המאכלים האהובים ביותר בישראל.

מצרכים:

6-8 ביצים.
5 עגבניות בינוניות בשלות.
1 בצל גדול קצוץ גס.
2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות קטנות (אופציה אפשר לוותר).
1 פלפל ירוק חריף קטן, קצוץ דק חתוך (ממליצה למי שלא אוהב חריף אש, להוציא את הגרעינים מהפלפל הם הכי חריפים).
5 שיני שום שמנמנות כתושות.
תבלינים
1 כף פפריקה מתוקה בשמן.
1 כפית גדושה כמון.
1 כפית אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף בכפית מלח.
1 כפית גדושה של סחוג או 1 כפית גדושה של עריסה חריפה(מה שאוהבים).
1 כפית מלח.
1 כפית סוכר.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
2 כפיות גדושות של תבלין לשקשוקה (של חברת תבליני "טעם וריח") ראו תמונה.
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות או 1 קופסה של רוטב מתובל לשקשוקה (של חברת "יכין") ראו תמונה.
חצי כוס מים.
לקישוט חופן פטרוזיליה או חופן של כוסברה (אופציה אפשר לוותר).
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
שקשוקה עם מרגז מתכון הורס
שקשוקה חזה עוף מתכון הורס
שקשוקה ספיחה מתכון מיוחד וחדש של תומר תומס

מתכון לשקשוקה ישראלית קלאסית – השף דוד גדג׳

אופן הכנה:
1. מסמנים עם סכין X על כל עגבניה, רק על הקליפה לא עמוק, שמים בקערה ושופכים על העגבניות מים רותחים עד שהן מכוסות לגמרי ונותנים להן לנוח 5 דקות.
2. מוציאים (זהירות חם), את העגבניה ומקלפים אותן מהקליפה (לאחת השהות במים הרותחים, פשוט הקליפה יורדת בקלות) קוצצים לקוביות קטנות.
3. בסיר טפלון רחב עם מכסה (סוטאז'), לחמם את השמן על להבה גבוהה, להוסיף את הבצל, לטגן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום, לטגן לעוד חצי דקה נוספת, (זהירות הקפידו חצי דקה כדי שהשום לא יישרף, שום שרוף נהפך למריר)..
4. מוסיפים את הגמבה, פלפל ירוק כהה, פלפל חריף ומטגנים 2 דקות נוספות עד שהגמבה והפלפל ירוק כהה חרוכים במקצת.
5. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות נוספות.
6. מוסיפים את רסק העגבניות או קופסה של רוטב מתובל לשקשוקה ומבשלים עוד 2 דקות נוספות.
7. מוסיפים את התבלינים + חצי כוס מים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה על להבה בינונית / נמוכה.
8. יוצרים גומות ברוטב השקשוקה ושוברים לתוכם ביצים, מתבלים מעל כל ביצה קורט מלח, קורט פלפל שחור, קורט תבלין לשקשוקה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 5 דקות נוספות, או כל אחד יבשל את הביצים כמו שהוא אוהב, יש כאלו שאוהבים שהביצים רקות ונשפכות ויש כאלה שאוהבים שהביצים עשויות היטב.
9. מפזרים פטרוזילה או כוסברה כל אחד מה שהוא אוהב לטעם ולמראה נהדר.
10. הגישו עם חלה ויאללה לטרוף.
11. טיפ: לשקשוקה טעימה ולא שרופה, ממליצה שכל מרכיבי השקשוקה והתבלינים יהיו מוכנים וחתוכים מבעוד מועד ולהקפיד לבשל את השקשוקה על להבה בינונית / נמוכה .
בתיאבון! אז… כנסו למטבח וספרו איך היה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות