דרגו את המתכון

סטייק כרובית צלוי בשום – מנה מטריפה

סטייק כרובית הוא כמו גיבור העל של מנות ירקות – לבבי, טעים וקל להכנה באופן מפתיע. המתכון הזה הופך כרובית צנועה למנה עיקרית מלוחה ומשביעה שאפילו אוהבי בשר לא יוכלו לעמוד בפניה. מקורו של סטייק כרובית אולי לא עתיק יומין, אבל עלייתו בפופולריות מוצדקת. זוהי אפשרות פנטסטית לצמחונים, טבעונים, או לכל מי שמחפש להוסיף עוד ירקות לצלחת שלהם.

רכיבים:

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור: כוונו את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. חתוך ופורס: מסירים את העלים מהכרובית, שומרים על הגבעול שלם.
  3. פורסים את הכרובית לסטייקים בעובי 2.5 ס"מ. הפרוסות החיצוניות עלולות להתפורר מעט – זה לגמרי מגניב. החתיכות הפריכות האלה הן הטובות ביותר!
  4. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן זית, שום טחון, פפריקה מעושנת, טימין מיובש, מלח ופלפל.
  5. מרימים את הכרובית: מברישים את שני הצדדים של סטייק הכרובית במרינדה. כנס לשם; לתת לטעם להיספג פנימה.
  6. צלי משם: מניחים את הסטייקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. צולים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד להזהבה ונימוחה במזלג, מתהפכת באמצע הדרך.
  8. סיימו עם מיץ: מטפטפים את סטייקי הכרובית במיץ לימון ישר מהתנור. זה כמו פרץ של רעננות!
  9. מקשטים ומגישים: מפזרים פטרוזיליה טרייה לקבלת תוספת של צבע וטעם.
  10. הגישו את היפהפיות האלה על מצע של קינואה, קוסקוס או הדגן האהוב עליכם.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

למי ששומר על כשרות, רק וודאו ששמן הזית והתבלינים שלכם יהיו בעלי כשרות. אפשר גם להחליף את השום באבקת שום אם רוצים להימנע מקיצוץ בכלים לא כשרים.

יתרונות תזונתיים:

גודל מנה: מתכון זה מושלם עבור 2 עד 4 מנות, תלוי בתיאבון שלך. זה ניתן להרחבה בקלות אם אתה מבשל לקהל או סתם רוצה שאריות.

זמן הכנה: מהקיצוץ ועד להגשה, אתה מסתכל על כ-40 דקות. מהיר וטעים – השילוב המושלם לארוחת ערב בשבוע!

רמת קושי: קל! ברצינות, גם אם אתה טירון במטבח, יש לך את זה.

טיפים להצלחה:

הנה לכם, מדריך מדוייק ליצירת יצירת מופת של סטייק כרובית! תהנה מהטעמים ואל תשכח לשתף את ניצחונות המטבח שלך בבלוג שלך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות