חיפוש

תענוג פולנטה כפרי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

תענוג פולנטה כפרי

היום אנחנו צוללים לתוך עולם הטוב החם והמנחם עם מנה איטלקית קלאסית – פולנטה. דמיינו מרקחת קמח תירס קטיפתית וזהובה, שהיא לא רק טעימה אלא גם חיבוק לבבי לבלוטות הטעם שלכם. פולנטה הייתה מרכיב עיקרי במטבחים איטלקיים במשך מאות שנים, והגיע הזמן שנביא את הטוב הזה לשולחנות שלנו.

לפולנטה, שראשיתה בצפון איטליה, יש היסטוריה עשירה המושרשת בבישול מסורתי ופשוט. בהתחלה זה היה אוכל של איכרים, אבל עכשיו הוא מפאר את שולחנות האנינים ברחבי העולם. עשוי מתירס צהוב טחון גס, זה כמו התשובה האיטלקית לאוכל מנחם. הרבגוניות של פולנטה מעוררת כבוד – אתה יכול להגיש אותה בשמנת, בגריל, אפויה או אפילו מטוגנת. זה כמו הזיקית של העולם הקולינרי.

רכיבים:

  • 1 כוס קמח תירס צהוב גס
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה ללא מלח
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

אפשרויות חלופיות:

לחברים הכשרים שלנו או לכל מי שמחפש אלטרנטיבות, אל חשש! החליפו את החמאה בשמן זית, וודאו שהגבינה שלכם בעלת כשרות. אתם יכולים גם להתנסות בסוגים שונים של גבינות או אפילו ללכת ללא מוצרי חלב עם פיזור של שמרים תזונתיים לבעיטת האומאמי הזו.

יתרונות תזונתיים:

  • פולנטה היא לא רק תחושת טעם, זה גם מעצמה תזונתית. 
  • עמוס בפחמימות מורכבות, הוא מספק שחרור אנרגיה מתמשך. 
  • זה גם נטול גלוטן, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אלה עם רגישות לגלוטן. 
  • קמח התירס הוא מקור טוב לסיבים, חיוני לבטן מאושרת. 
  • תוסיפו לזה את הסידן והחלבון מהפרמזן, וקיבלתם לעצמכם מנה בריאה.

כמות: מתכון זה משרת כ-4 נשמות רעבות.

זמן הכנה: זה לוקח בערך 30 דקות. מהיר, טעים ומושלם לימים שבהם הזמן לא בצד שלך.

רמת קושי: בקנה מידה של קל לקשה, המתכון הזה נוטה בנוחות לצד הקל.

טיפים לחגיגת טעם:

  • שחקו עם מרק: החליפו את המים במרק עוף או ירקות לתוספת טעם.
  • אפשרויות גבינה: ערבבו את משחק הגבינות שלכם – נסו פקורינו, פונטינה או תערובת לפיצוץ טעם.
  • גריל: ברגע שהפולנטה שלך מתייצבת, חתוך אותה לפרוסות וזורק אותה על הגריל לקבלת מראה חיצוני פריך.
  • למעלה מזה: תהיו יצירתיים עם תוספות. ירקות צלויים, פטריות מוקפצות, או טפטוף של זיגוג בלסמי – הבחירה היא שלך.

הנה לכם, אנשים! מסע אל לב הנוחות האיטלקית עם קערה מלאה בכל טוב פולנטה. אז, הפשילו את השרוולים, הפעילו את המנגינות האהובות עליכם, ובואו נתחיל לבשל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות