דרגו את המתכון
חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון שלה לסירות תפוחי אדמה ממולאות.
מצרכים להכנת סירות תפוחי אדמה ממולאות:
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בצלים
- 1 כף סוכר
- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף)
- מלח
- פלפל שחור
- כוסברה טחונה יבשה
- פפריקה מתוקה
- (מי שאוהב אפשר מעט כמון)
- מעט שומן כבש (אפשרות)
- 1 סלסלת פטריות
- 1 כף שום כתוש
אופן הכנה:
- לוקחים 4 תפוחי אדמה גדולים שרחוצים היטב ומבשלים אותם עם הקליפה. לאחר מכן מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
- חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
- כעת חותכים 2 בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
- מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
- מוסיפים סלסלת פטריות כשחוצים כל פטריה לשניים.
- מטגנים עוד דקה. ואז מורידים מהאש ומוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
- מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ושמים בתנור לאפייה של 15 דקות על 200 מעלות חום.
- כעת נמלא את תפוחי האדמה במילוי ונאפה להשחמה כ-30 דקות.