בטטה אפויה עם אגוזים, פטרוזיליה וחמוציות
מצרכים:
- 1 בטטה גדולה
 - 2 כפות שמן זית
 - 1/2 כוס אגוזים קצוצים
 - 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
 - 1/4 כוס חמוציות
 - מיץ מ-1/2 לימון
 - מלח לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - פורסים את הבטטה לרצועות.
 - מניחים את הרצועות על תבנית אפייה, מזלפים 2 כפות שמן זית ואופים כ-15 דקות.
 - מעבירים את התבנית למצב גריל ואופים עוד מספר דקות עד להשחמה וקריספיות.
 - בקערה, מערבבים את האגוזים, הפטרוזיליה והחמוציות.
 - מתבלים במיץ מ-1/2 לימון ומלח לפי הטעם.
 - מניחים את הבטטות האפויות על צלחת הגשה ומפזרים מעל את תערובת האגוזים.
 
בתאבון!
מתכון של זהבה אביחלק.
