חיפוש

סלט בטטה עם סילאן – טעם מתוק ומשגע (יותר טעים ממסעדות!)

מתכון לסלט בטטה עם סילאן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

הנה מתכון טעים לסלט ים עם רוטב סילאן (דבש תמרים). סלט זה משלב את המתיקות הטבעית של בטטה עם הטעם העשיר של של הסילאן, ויוצר איזון מושלם של טעמים. זוהי תוספת נהדרת לכל אירוע.

איך להכין סלט בטטה עם סילאן – הרכיבים

בשביל הסלט:

2 בטטות גדולות או בטטה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ביס
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (או כל אגוזים מועדפים)
1/4 כוס חמוציות מיובשות או צימוקים
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)

לרוטב סילאן:

1/4 כוס סילאן (סירופ תמרים)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ תפוחים
1 שן שום, קצוצה
1/2 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות:

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (בערך 400 מעלות פרנהייט).
  2. לזרוק בטטות: בקערה גדולה, לזרוק את קוביות בטטה עם שמן זית, מלח ופלפל עד שהם מצופים אחיד.
  3. בטטה צלויה: מורחים את הבטטות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים אותם בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, או עד שהם רכים ומעט מקורמלים. מערבבים אותם פעם או פעמיים במהלך הצלייה כדי להבטיח בישול אחיד.
  4. טוסט פקאן: בזמן שהבטטות צולות, קולים את הפקאנים במחבת יבשה על אש בינונית במשך כמה דקות עד שהם הופכים לריחניים. הניחו אותם בצד.
  5. להקציף רוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד את עם הסילאן, שמן זית כתית מעולה, חומץ תפוחים, שום טחון, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. התאימו את המתיקות והתיבול לפי טעמכם.
  6. מאחדים את המרכיבים: בקערת סלט גדולה מערבבים את הבטטות הצלויות, אגוזי הפקאן הקלויים, החמוציות המיובשות או הצימוקים והפטרוזיליה הקצוצה.
  7. רוטב לטפטף: מטפטפים את הסילאן המוכן על מרכיבי הסלט.
  8. זורקים ומגישים: מערבבים בעדינות את כל המרכיבים יחד עד שהם מצופים היטב ברוטב.
  9. מגישים: מעבירים את סלט ימס עם רוטב הסילאן לצלחת הגשה או לצלחות אישיות.
  10. קישוט: אפשר לקשט את הסלט בפיזור נוסף של פטרוזיליה קצוצה אם רוצים.
  11. תהנו: הגישו את הסלט חם או בטמפרטורת החדר כתוספת טעימה.

סלט בטטות זה עם סילאן הוא מנה טעימה ומעט מתוקה המושלמת לסתיו או לכל זמן שתרצו סלט ייחודי וטעים. השילוב של בטטות צלויות, אגוזי פקאן פריכים ורוטב הסילאן מתוק וחריף בטוח יהיה להיט. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות