סלט ברוקולי חי: תענוג פריך
סלט ברוקולי גולמי תוסס זה הוא טוויסט עכשווי לקלאסי, המשלב רעננות, פריכות ותזונה בקערה. זהו מסע קולינרי שחוגג בריאות מבלי להתפשר על הטעם. המקורות? ובכן, זהו מיזוג של השפעות שונות, המאמצים את הטוב של ירקות גולמיים תוך שמירה על פשוט להפליא.
רכיבים:
בשביל הסלט:
- 500 גרם ברוקולי טרי, קצוץ לפרחים בגודל ביס
- 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1/2 בצל אדום, פרוס דק
- 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות בשביל הבעיטה המתוקה הזו
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה או שקדים קצוצים, קלויים לפריכות נוספת
עבור הרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל עבור החן המתוק הזה
- מלח ופלפל לפי הטעם
חלופות כשרות:
לחברים הכשרים שלנו, דאגו שהדבש או סירופ המייפל שלכם יהיו כשרים. בדוק שוב את האגוזים או הזרעים עבור רכיבים נוספים, ואתה מוכן ללכת. שמירה על זה כולל!
יתרונות תזונתיים:
- סלט הברוקולי בליס הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים. ברוקולי, ירקות ממשפחת המצליבים, עמוס בוויטמינים C, K ופולאט.
- העגבניות מביאות נוגדי חמצון, והאגוזים או הזרעים תורמים שומנים וחלבונים בריאים.
- זוהי מנה בריאה שעושה פלאים למערכת החיסון, לעור ולרווחה הכללית שלך.
תשואה וזמן: מתכון זה מגיש בנדיבות 4 כתוספת או 2 כמנה עיקרית דשנה. זמן ההכנה הוא משב רוח, מגיע בערך 15 דקות. תיקון מהיר ומזין לימים עמוסים!
רמת קושי: לדרג את זה בסולם של קל-בינוני-קשה? בוא נלך עם 'איזי-פיזי' סולידי. גם אם אתה חדש במטבח, אתה תפתיע את זה כמו מקצוען ותיק.
שינויים במתכון:
מרגישים הרפתקנים? לזרוק פנימה קצת גבינת פטה או עיזים מפוררת לטוויסט קרמי. החליפו דבש בסירופ אגבה לגרסה טבעונית. ניסוי עם אגוזים או זרעים שונים – פיסטוקים או גרעיני דלעת, אולי?
טיפים וטריקים:
- צחצחו את הברוקולי: אם אתם רוצים להוריד את הקצה מהברוקולי הגולמי, הלבינו אותו במהירות במים רותחים למשך כ-30 שניות ולאחר מכן טבלו אותו במי קרח.
- שמלה ברגע האחרון: כדי לשמור על הקראנץ' הזה שלם, הלבישו את הסלט ממש לפני ההגשה. אף אחד לא אוהב סלט רטוב!
- הפוך את זה לארוחה: הוסף נתחי עוף בגריל או טופו לארוחה עמוסה בחלבון.
הנה לכם – סלט ברוקולי גולמי גמיש כמו שהוא נפלא. לצלול פנימה, לקצץ, ולהתענג על פרץ הטעמים והמרקמים! בלוטות הטעם שלך יודו לך.