חיפוש

מתכון לחביתת קישואים – טעימה בטירוף!

מתכון לחביתת קישואים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

חביתת קישואים היא מנה מענגת ומזינה המהווה ארוחת בוקר מושלמת או ארוחה קלה.

המתכון הזה הוא דרך נפלאה לשלב יותר ירקות בתזונה תוך כדי הנאה מארוחה טעימה וממלאת.

בין אם אתם מחפשים אפשרות לארוחת בוקר מהירה ובריאה או ארוחת ערב פשוטה בלילה, חביתת הקישואים בטוח תהפוך לאהובה במטבח שלכם.

זמן נדרש: כ-20 דקות

רכיבים:
– 2 קישואים בינוניים
– 4 ביצים
– 50 גרם גבינה מגורדת
– 1 בצל קטן, קצוץ דק
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עשבי תיבול טריים לקישוט (לא חובה)

 

1. מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון על אש בינונית.
2. מוסיפים למחבת את הבצל הקצוץ ומאדים עד שהוא הופך רך ושקוף.
3. מוסיפים למחבת את הקישואים המגוררים ומבשלים כ-5-7 דקות, או עד שעודפי הלחות מתאדים והקישוא הופך רך.
4. מתבלים את תערובת הקישואים במלח ופלפל לפי הטעם, ומעבירים לצלחת להתקרר מעט.
5. בקערת מערבל טורפים את הביצים עד שהן מתאחדות היטב.
6. מערבבים את הגבינה המגוררת לתוך הביצים הטרופות עד לפיזור אחיד.
7. מחזירים את המחבת לכיריים ומחממים את כף שמן הזית הנותרת על אש בינונית.
8. יוצקים את תערובת הביצים והגבינה הטרופה למחבת, מפזרים אותה בצורה אחידה.
9. מבשלים את החביתה כ-2-3 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתייצב והתחתית מזהיבה קלות.
10. מזלפים את תערובת הקישואים המבושלת על מחצית אחת מהחביתה.
11. מקפלים בעדינות את החצי השני של החביתה על מלית הקישואים, ויוצרים צורת חצי ירח.
12. מבשלים את החביתה עוד 2-3 דקות, או עד שהביצים מבושלות לגמרי והגבינה נמסה.
13. מחליקים את החביתה על צלחת הגשה ומקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
14. חותכים את החביתה לפרוסות ומגישים חם בליווי סלט בצד או לחם פריך.
תיהנו מהטוב הטעים והמזין של חביתת קישואים לארוחה משביעה בכל שעה ביום!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות