דרגו את המתכון

סלט חסה ותותים מרענן וטעים

הסלט המרענן הזה הוא תערובת מענגת של חסה פריכה ותותים עסיסיים, יחד עם רוטב חריף-מתוק. מקורו בשדות שטופי השמש של קליפורניה, שבהם גם חסה וגם תותים משגשגים, הסלט הזה מגלם את תמצית הרעננות והפשטות. הוא מושלם לארוחת צהריים קלה, תוספת לברביקיו קייצי, או תוספת תוססת לכל ארוחה.

רכיבים:

עבור הרוטב:

הוראות הכנה:

  1. שוטפים ומייבשים היטב את עלי החסה, ואז קורעים אותם לחתיכות בגודל ביס. מניחים אותם בקערת סלט גדולה.
  2. שוטפים את התותים ומסירים את הקליפות. פורסים אותם דק ומוסיפים אותם לקערה עם החסה.
  3. אם משתמשים, קולים את השקדים או אגוזי המלך במחבת יבשה על אש בינונית עד להזהבה קלה וריחנית. מסירים מהאש ונותנים להם להתקרר.
  4. בקערה קטנה, טורפים יחד את החומץ הבלסמי, הדבש או סירופ המייפל ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מזלפים את הרוטב על החסה והתותים בקערת הסלט. לזרוק בעדינות לציפוי אחיד.
  6. אם רוצים, מפזרים מעל הסלט את השקדים הקלויים או אגוזי המלך וגבינת הפטה המפוררת לתוספת מרקם וטעם.
  7. מגישים מיד כתוספת או ארוחה קלה בפני עצמה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים, כולל החומץ, הדבש או סירופ המייפל והגבינה (אם משתמשים).

לגרסה טבעונית, השמיטו את גבינת הפטה או החליפו אותה בחלופות גבינה ללא חלב. השתמשו בסירופ מייפל במקום דבש ברוטב.

ניסוי עם סוגים שונים של חסה כגון ארוגולה, תרד או ירקות מעורבים כדי לשנות את הטעם והמרקם של הסלט.

נסה להוסיף פירות אחרים כמו אפרסקים פרוסים, אוכמניות או פטל לטוויסט ייחודי.

לקבלת חלבון נוסף, מעל את הסלט עוף בגריל, טופו או חומוס.

יתרונות תזונתיים:

מנות וקושי: מתאים ל- 4 מנות. המתכון הזה נכנס לקטגוריה הקלה, מתאים לבשלנים מתחילים וותיקים כאחד. עם הכנה פשוטה ומרכיבים בסיסיים, קל להקציף תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות