חיפוש

מתכון לחביתת תרד – שכולם אוהבים

מתכון לחביתת תרד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

הכנת חביתת תרד היא טקס בוקר מענג, המשלב את הטריות של התרד עם הניפוח המנחם של הביצים.

מההכנה לצלחת, לוקח בערך 15 דקות ליצור את ארוחת הבוקר המזינה הזו.

איך מכינים חביתת תרד – המרכיבים:

  • 3 ביצים גדולות
  • 50 גרם עלי תרד טריים שטופים וקצוצים
  • 30 גרם גבינה מגוררת
  • 1 כף (15 מ"ל) חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף (15 מ"ל) שמן זית או חמאה לבישול
  • אופציונלי: בצל חתוך לקוביות, פטריות פרוסות, עגבניות שרי

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בתחליף ביצה מהצומח וגבינה ללא חלב.
  • ודא שהתחליף מתאים להכנת חביתה. לגרסה ללא גלוטן, בדוק שוב את המרכיבים בגבינה וכל תוספות נוספות.

איך מכינים חביתת תרד – השלבים:

  1. פורצים את הביצים לקערת מערבל ומוסיפים את החלב. מקציפים עד שהביצים והחלב מתאחדים היטב ומקצפים מעט.
  2. מערבבים לתוך תערובת הביצים את עלי התרד הקצוצים והגבינה המגוררת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם אתה מוסיף מרכיבים אופציונליים כמו בצל חתוך לקוביות, פטריות פרוסות או עגבניות שרי, מערבבים גם אותם.
  3. מניחים מחבת טפלון על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית או החמאה.
  4. לאחר שהשמן/חמאה חם, יוצקים את תערובת הביצים למחבת, מוודאים שהיא מתפזרת בצורה אחידה.
  5. מניחים לחביתה להתבשל ללא הפרעה כ-2-3 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להתייצב והתחתית מזהיבה.
  6. בעזרת מרית מרימים בעדינות את שולי החביתה ומטים את המחבת כדי לתת לתערובת הביצים הלא מבושלות לזרום אל השוליים.
  7. לאחר שהחביתה ברובה מתייצבת אך עדיין מעט נוזלת מלמעלה, מקפלים אותה בזהירות לשניים בעזרת המרית.
  8. מבשלים עוד 1-2 דקות, או עד שהחביתה מבושלת לגמרי והגבינה נמסה.
  9. מחליקים את חביתת התרד לצלחת ומקשטים בתוספת גבינה ועלי תרד אם רוצים.
  10. מגישים חם ותיהנו מחביתת התרד הטעימה והמזינה שלכם!

יתרונות תזונתיים של חביתת תרד:

חביתת תרד מציעה תערובת מאוזנת של חלבון, ויטמינים ומינרלים. ביצים מספקות חומצות אמינו חיוניות, בעוד שתרד מוסיף סיבים, ויטמינים A ו-C וברזל. שילוב גבינה מגביר את תכולת הסידן והחלבון, מה שהופך אותה לאפשרות ארוחת בוקר משביעה ומזינה.

תוספות או שדרוגים אפשריים לחביתת תרד:

כדי להעלות את חביתת התרד שלך, שקול להוסיף סלמון מעושן לתוספת חלבון וטעם. עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, עירית או בזיליקום יכולים לשפר את הארומה והטעם. לטוויסט ים תיכוני, הוסף גבינת פטה מפוררת, עגבניות מיובשות וזיתים. התנסו עם זני גבינה שונים כגון גבינת עיזים או גבינה כחולה לקבלת פרופילי טעם ייחודיים. חבר את החביתה שלך עם טוסט דגנים מלאים או סלט בצד לארוחה שלמה ובריאה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות