סלט חצילים מרוקאי המתכון ששבר את הרשת
רוזה וולפסון משתפת אותנו במתכון מושלם של סלט חצילים.
מצרכים:
2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס״מ
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
1 פלפל חריף
3 עגבניות חתוכות לעיגולים בעובי 1ס״מ
6 שיני שום פרוסות דק
¼ כוס חומץ
¼ כוס שמן קנולה
מלח לפי הטעם
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סלט חצילים לשבת – המתכון ששבר את הרשת
סלט חצילים מרוקאי מדהים לשבת הקרובה
סלט חצילים וגמבה קלויים בתנור – המתכון ששבר את הרשת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נשטוף את החצילים ונפרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
2. נפזר מעל לחצילים מלח ונניח במסננת נשרה במשך חצי שעה. לאחר מכן נשטוף ונטגן עם מעט שמן עד שמזהיב מכל צד . מניחים על נייר סופג
3. קולים את הפלפלים על הגז או בתנור ואז מקלפים חותכים לרצועות
4. מתבלים – שום כתוש, מלח, פלפל, לימון סחוט, כף חומץ, פטרוזיליה קצוצה.
5. לתחמיץ:מרתיחים ומבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן במשך כ- ¼ שעה
6. מסדרים בכלי (עדיף מזכוכית) שכבת חצילים, מפזרים מעל פלפלים, שוב חצילים ומעל פלפלים.. יוצקים מעל את רוטב התחמיץ ומשרים כ-12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.
7. להגשה: קוצצים פטרוזיליה טרייה, מפזרים מעל ומגישים לצד פרוסות לחם או חלה מתוקה טרייה – השילוב המנצח!
1. שוטפים וחותכים 2 חצילים לפרוסות עבות (רוחב אצבע).
2. מפזרים מעל הפרוסות מלח, מניחים במסננת ומשרים במשך כחצי שעה (הפעל טיימר – 30 דקות).
3. שוטפים, מייבשים ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שמזהיב מכל צד.
4. מניחים על נייר סופג ומתחילים להכין את התחמיץ:
לתחמיץ:מרתיחים ומבשלים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן במשך כ- ¼ שעה (הפעל טיימר – 15 דקות)
הרכבה:1. מסדרים בכלי (עדיף מזכוכית) שכבת חצילים, מפזרים מעל פלפלים, שוב חצילים ומעל פלפלים.
2. יוצקים מעל את רוטב התחמיץ ומשרים כ-12 שעות במקרר לספיגת הטעמים.
להגשה:קוצצים פטרוזיליה טרייה, מפזרים מעל ומגישים לצד פרוסות לחם או חלה מתוקה טרייה – השילוב המנצח!