חיפוש

סלט חצילים וגמבה קלויים בתנור – המתכון ששבר את הרשת

סלט חצילים וגמבה בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

2/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

סלט חצילים וגמבה קלויים בתנור – המתכון ששבר את הרשת

סלט חצילים וגמבה קלויים בתנור – המתכון ששבר את הרשת מתכון של מוריה

מצרכים

1 חציל (גדול)
½ גמבה אדומה (או גמבה אדומה קטנה)
1/2 גמבה צהובה
½ כפית אריסה חריפה
כוסברה (קצוצה דק)
3 שיני שום (כתושות)
4 כפיות שמן זית
מיץ מלימון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה מופיע בהמשך







מתכונים נוספים:

סלט חצילים מתכון הכי טעים שיש
סלט חצילים פיקנטי של הלייף
סלט חצילים וגמבה מתכון מטורף

מתכון נוסף של סלט חצילים

קצת על חצילים

חצילים הם ירקות פופולריים מאוד במטבחים רבים סביב העולם, והם חלק ממשפחת השום הים-תיכונית, אשר כוללת גם טומטים, פלפלים ותפוחי אדמה. החציל מאופיין בקליפה חלקה וברקה הנעה בצבעים מסגול כהה עד שחור, ובתוך כך בשר רך וספוגי שסופג טעמים מהמרכיבים איתם הוא מבושל.

היסטוריה ומקור

החציל מקורו באזור הודו ובירמה ומשם התפשט לאזורים נוספים באסיה ולאזור הים התיכון. הוא נחשב לירק אהוב ונפוץ במטבח ההודי, התאילנדי, הטורקי, הערבי והים תיכוני. במהלך השנים, החציל הפך לקומפוננט חשוב במנות רבות ונהנה ממעמד גבוה במטבח העכשווי.

זנים

ישנם זנים רבים של חצילים, הנבדלים זה מזה בגודל, בצורה ובצבע. זנים פופולריים כוללים את החציל האיטלקי הגדול והסגול, חציל יפני או תאילנדי שהוא ארוך ורזה, וחציל האפריקני שמתאפיין בצורתו המעגלית ובצבעיו המגוונים.

יתרונות תזונתיים

חצילים הם מקור טוב לפיברים, ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, ויטמין K, ויטמין B6, תיאמין, ניאצין, מגנזיום, פוספור, נחושת, דיאטרי פיבר, פולאט ופוטסיום. כמו כן, חצילים עשירים בנסוגי אנטוקסידנטים, בעיקר נזונין, המסייע בהגנה על תאי הגוף.

שימושים קולינריים

חצילים יכולים להיות מוכנים ומוגשים במגוון דרכים, כולל אפייה, צלייה, טיגון או קישוט. הם משמשים כרכיב מרכזי במנות כמו רטטוי, בבא גנוש, מוסקה, פרמז'נת חצילים ועוד. החציל מסוגל לספוג טעמים ולהוסיף עומק ועשירות למנה.

טיפים להכנה

  • כדי למנוע מהחציל לספוג יותר מדי שמן בעת טיגון, מומלץ למלח אותו מראש ולהשאירו לנוח כמה דקות.
  • לקבלת מרקם רך וקרמי, אפשר לאפות את החצילים בתנור לפני שמוסיפים אותם למנה.

וריאציות ושיפורים

חצילים נהדרים כשהם משמשים כבסיס למנות צמחוניות או וגאניות, אך גם כרכיב הוספה למנות בשר או דגים. הם נפלאים כשהם משולבים עם תבלינים כמו זעתר, כמון או פפריקה, המעניקים להם עומק טעם.

חצילים מציעים שפע של אפשרויות במטבח, ממנות ראשונות ועד תוספות, והם מוסיפים צבע וטעם ייחודי לכל ארוחה.

אופן הכנה:

1. שוטפים היטב את החציל ומשפשפים עד שיצא כל הלכלוך. לאחר מכן תוקעים סכין/מזלג ועושים חורים בחציל. לא מורידים ממנו את הראש, זה שומר על הצורה שלו שלא תתפרק.
2. מחממים תנור מראש על 200 מעלות ומכניסים את החציל בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
3. כאשר רואים שהחציל קלוי והפך להיות "מושי" , מכבים את התנור ומשאירים את הדלת מעט פתוחה ונותנים לו להתקרר (אפשרות נוספת היא להניח בקערה ולכסות).
4. לאחר הקירור, חותכים לו את הראש (הירוק) וחותכים לקוביות.
5. ויחד עם זאת חותכים גם את שאר המצרכים ומוסיפים את הכל ביחד. מערבבים וטועמים אם צריך לתקן תיבול.
6. ככל שהחציל ישאר יותר זמן עם התבלינים הוא יהיה יותר טוב באותו היום, הסלט לא נשאר להרבה זמן במקרר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות