חיפוש

סלק חריף בחומץ עוקצני ומלא טעם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלק חריף בחומץ עוקצני ומלא טעם

היי, חברים חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם התוסס של סלק חריף בחומץ – מתכון שלא רק מדגדג את בלוטות הטעם שלך, אלא גם מכיל כמות גדולה של תזונה. למנה המענגת הזו יש מקורות צנועים, המושרשים במסורת של כבישת ירקות כדי לשמר אותם למשך זמן ארוך יותר. תארו לעצמכם את המתיקות הארצית של סלק המושרה בבעיטה החריפה של חומץ – שידוך שנעשה בגן עדן קולינרי!

רכיבים:

  • 500 גרם סלק טרי, קלוף ופרוס דק
  • 1 כוס חומץ לבן
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • קורט פתיתי פלפל אדום (לא חובה לקצת חריפות)
  • שמיר טרי לקישוט

אופן הכנה:

  1. מערבבים בסיר מים, חומץ, סוכר, מלח, גרגירי פלפל, שום, עלה דפנה, זרעי חרדל ופתיתי פלפל אדום. מביאים אותו לרתיחה עדינה, תוך ערבוב עד שהסוכר והמלח נמסים.
  2. מוסיפים לסיר את הסלק הפרוס, מוודאים שהם שקועים במלואם בנוזל.
  3. מבשלים כ-10-15 דקות או עד שהסלק רך אך עדיין יש לו מעט נגיסה.
  4. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  5. לאחר התקררות, העבירו את הסלק והנוזל לצנצנת מעוקרת, הוסיפו גבעול שמיר טרי לתוספת טעם.
  6. סוגרים את הצנצנת ומעבירים למקרר לכמה שעות לפחות לפני ההגשה.

אלטרנטיבה לאוכלי כשרות:

כדי לשמור על כשרות, וודאו שהחומץ שלכם בעל אישור כשרות. החליפו סוכר רגיל בסוכר בעל הכשר במידת הצורך. בדוק תמיד את התוויות כדי לוודא שכל המרכיבים עומדים בהעדפות התזונתיות שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • סלק הוא תחנת כוח של חומרים מזינים, המתגאה ברמות גבוהות של סיבים, חומצה פולית ואשלגן. 
  • הם גם עשירים בנוגדי חמצון, הידועים כתומכים בבריאות הלב ומגבירים את הסיבולת. 
  • החומץ מוסיף מנה של חומצה אצטית, מסייע לעיכול ויכול לעזור בניהול משקל.

כמות: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו לתוספת אידיאלית לארוחות ערב משפחתיות או לתוספת טעימה לממרח המסיבה שלכם.

זמן הכנה: עם רק קצת קיצוץ וערבוב, אתה יכול להכין את המנה הזו תוך כ-20 דקות.

רמת קושי: קלי קלות! אם אתה יכול להפעיל סכין ולערבב סיר, אתה מוכן להתחיל. מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה.

טיפים לשיפור:

  • ניסוי עם סוגים שונים של חומץ – סיידר תפוחים או חומץ יין אדום יכולים להביא טעמים ייחודיים.
  • הוסף מגע של דבש או סירופ מייפל עבור רמז של מתיקות.
  • שחקו עם תבלינים – זרעי כוסברה או זרעי שומר יכולים להוסיף שכבה נוספת של מורכבות.
  • מניחים לסלק להשרות יום-יומיים לטעמים מועצמים.
  • הגישו אותו לצד הגבינות האהובות עליכם או כתוספת לסלטים לטוויסט טעים.

והנה – מתכון פשוט וטעים של סלק בחומץ שבטוח יהיה להיט במפגש הבא שלכם. תהנה מהטוב החריף!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות