עוגה לשבת מיוחדת -מתכון מנצח
דורית כהן משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגה לשבת.
מצרכים:
3 ביצים
1 חבילה שוקולד מריר (100 גרם)
⅓1 מיכלים שמנת מתוקה
⅓ כוס שמן
1 כוס אגוזי מלך (גרוסים)
¾ כוס סוכר
¾ כוס קמח תופח
⅓ כוס חלב
½ חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
עוגת שוקולד פשוטה לילדים
עוגה בציפוי שוקולד לבן מלי מאירוב
עוגת פרג קלאסית ללא מיקסר – שפרה אזולאי
אופן הכנה:
1. קודם כל נקציף במיקסר חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. לאחר מכן נזלף את השמן, ואת השליש שמנת מתוקה.
3. ורק אז מוסיפים את החלמונים במהירות נמוכה לבלילה.
4. עכשיו מערבבים בקערה נפרדת יבשים, קמח תופח, 50ג שוקולד מריר (לגרד) וחצי כוס של אגוזי המלך.
5. נכניס בתנועות עטיפה ובעדינות את התערובת לבלילה, ללא המיקסר.
6. נאחד את הבלילות ונשמן תבנית.
7. נשפוך את הבלילה ונאפה בתנור בחום 170 מעלות.
הכנת הסירופ:
1. נמהול חצי כוס מים חמים עם כפית נס קפה וכף סוכר.
2. קרר מעט ונטפטף מעל לעוגה, וממתינים לספיגה של הנוזלים בעוגה.
הכנת שכבת הקרם:
1. כשלב אחרון נקציף שמנת מתוקה אחת עם 1/2 אינסטנט פודינג וניל ו 1/3 כוס חלב.
2. אחרי שציננו את העוגה נצפה אותה בקצפת.
3. נגרד למעלה את השוקולד המריר שנותר יחד עם אגוזי המלך הגרוסים.
סרטון עם מתכון נוסף של עוגה מיוחדת לשבת של אפרת סיאצי מנהלת מתכונים ב-10 דקות: