דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה מושלמת לטו בשבט.
- מספיק לתבנית אינגליש קייק עמוקה או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
- שליש כוס צימוקים בהירים
- שליש כוס צימוקים כהים
- 1 כוס אגוזי מלך שבורים
- 1 כוס פירות יבשים חתוכים קטן (אני שמתי פפאיה ומשמשים )
- אפשרי – שליש כוס שוקולד צ'יפס
- 200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1 כוס חד פעמית לשתייה חמה של סוכר (אפשרי גם דמררה)
- חצי כפית מלח
- 1 שקית סוכר וניל קטנה
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- 4 ביצים
- 3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אחת אבקת אפייה)
- חצי מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל)
- שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
- לרוטב
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- 1 כף תמצית רום או ברנדי
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה לערבב את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, תמצית וניל וקליפת תפוז עד קבלת מעין בצק.
- להוסיף את הביצים בהדרגה.
- להוסיף את הקמח ואת השמנת מתוקה בהדרגה. לעבד עוד מעט עד קבלת תערובת אחידה.
- להוסיף ידני לקערה את הפירות היבשים ולערבב היטב.
- לצקת את התערובת לתבנית המשומנת וליישר. לפזר למעלה את השקדים.
- להכניס לתנור לכ- 50 דקות עד שהשקדים מזהיבים ונועצים קיסם שיוצא יבש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה לזלף את הרוטב החם על השקדים.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת העוגה: