חיפוש

עוגה מושלמת לט"ו בשבט

עוגה לטו בשבט
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה מושלמת לטו בשבט.

  • מספיק לתבנית אינגליש קייק עמוקה או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
  • שליש כוס צימוקים בהירים
  • שליש כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים
  • 1 כוס פירות יבשים חתוכים קטן (אני שמתי פפאיה ומשמשים )
  • אפשרי – שליש כוס שוקולד צ'יפס
  • 200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חד פעמית לשתייה חמה של סוכר (אפשרי גם דמררה)
  • חצי כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל קטנה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אחת אבקת אפייה)
  • חצי מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל)
  • שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
  • לרוטב
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום או ברנדי

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 160 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה לערבב את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, תמצית וניל וקליפת תפוז עד קבלת מעין בצק.
  • להוסיף את הביצים בהדרגה.
  • להוסיף את הקמח ואת השמנת מתוקה בהדרגה. לעבד עוד מעט עד קבלת תערובת אחידה.
  • להוסיף ידני לקערה את הפירות היבשים ולערבב היטב.
  • לצקת את התערובת לתבנית המשומנת וליישר. לפזר למעלה את השקדים.
  • להכניס לתנור לכ- 50 דקות עד שהשקדים מזהיבים ונועצים קיסם שיוצא יבש.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה לזלף את הרוטב החם על השקדים.

סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת העוגה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות