דרגו את המתכון
הם מושלמות לצאת הצום או לכל ימות השנה,מתכון של תומר תומס
אז מה בעצם צריך להכנת ה עוגיות בולו טריפוליטאיות ?
- 10 ביצים לארג'
- גרידת תפוז מ-2 תפוזים או לימון
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- כוס שומשום
- חצי כוס זרעי אניס
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות שמן
- כפית מלח
- 4 שקיות סוכר וניל
- 4 שקיות אבקת אפיה +2 ק"ג קמח
- 1 כפית מי זהר או תמצית שקדים
- כוס צימוקים בהירים
- כוס צימוקים כהים
- כוס שקדים קצוצים גס
- כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה
אז איך בעצם מכינים את העוגיות בולו טריפוליטאיות?
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים מלבד הקמח ואבקת האפיה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה לקערה את הקמח עם אבקת אפיה ולשים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק אמור להיות קצת דביק).
- מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
- שמים מגש עם נייר אפיה מעל,מרטיבים קלות את הידיים,יוצרים מעין קציצות מהבצק,מסדרים בתבנית ומשטחים,כפי שמוצג בסרטון.
- לפני אפיה מפזרים שומשום על העוגיות בתבנית ומכניסים לאפייה 180 מעלות מצב טורבו (אפשר לקשט כל עוגיה בשקד לא מקולף ) ואופים למשך כ-20 דקות.
סרטון על כל שלבי ההכנה של עוגיות בולו טריפוליטאיות: