חיפוש

עוגיות מייפל פקאן – פינוק מתוק היישר מלב הסתיו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגיות מייפל פקאן – פינוק מתוק היישר מלב הסתיו

עוגיות מייפל פקאן אלו הן כמו חיבוק חם ביום סתיו פריך. הם שילוב מענג של סירופ מייפל עשיר, אגוזי פקאן פריכים וטוב טעם חמאתי. מקורם של המטבחים הנעים של צפון אמריקה, עוגיות אלה מפגישות את הטעמים המנחמים של מייפל ופקאן בכל ביס. בין אם אתה אופה למפגש חג, לילה נעים או פשוט מפנק את השן המתוקה שלך, העוגיות האלה בטוח ימצאו חן בעיניך.

רכיבים:

  • 1 כוס (225 גרם) חמאה ללא מלח, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום, ארוז
  • ½ כוס (120 מ"ל) סירופ מייפל טהור
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות (360 גרם) קמח לכל מטרה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס (120 גרם) אגוזי פקאן קצוצים

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר החום עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד להטמעה טובה.
  3. מערבבים פנימה את סירופ המייפל ותמצית הוו
  4. ניל עד לקבלת מרקם חלק.
  5. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
  6. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך.
  7. מקפלים פנימה את הפקאנים הקצוצים עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
  8. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה לפחות, או למשך הלילה לקבלת התוצאות הטובות ביותר. צינון עוזר לטעמים להתמזג ומונע מהעוגיות להתפשט יותר מדי במהלך האפייה.
  9. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  10. גורפים חלקי בצק בגודל כף על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל עוגייה למריחה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים.
  12. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.
  13. לאחר שהתקררו, הגישו ותיהנו מעוגיות מייפל פקאן מענגות אלה עם כוס חלב קר או המשקה החם האהוב עליכם.

חלופות מתכון:

לחלופות כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים, ולהחליף את החמאה במרגרינה שאינה חלבית.

אפשרות ללא גלוטן: השתמש בתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח לכל מטרה.

אפשרות טבעונית: החליפו את הביצים בביצי פשתן (1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים לביצה) והשתמשו בחמאה טבעונית במקום חמאה רגילה.

יתרונות תזונתיים:

אגוזי פקאן עמוסים בנוגדי חמצון, שומנים בריאים וסיבים, מה שהופך את העוגיות הללו לפינוק מספק.

סירופ מייפל מציע מתיקות טבעית יחד עם מינרלים חיוניים כמו מנגן ואבץ.

כמות: מתכון זה מכין כ-24 עוגיות.

זמן הכנה: כ-30 דקות, לא כולל זמן קירור.

רמת קושי: קלה

טיפים לשיפור:

 

  • קליית הפקאנים לפני הוספתם לבצק משפרת את טעמם. כל שעליך לעשות הוא לפזר אותם על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס במשך 5-7 דקות, או עד לריח.
  • אל תדלג על שלב הצמרמורת. זה עוזר לבצק להתמצק, מקל על הטיפול וכתוצאה מכך עוגיות בעלות מרקם טוב יותר.
  • התנסו עם וריאציות שונות, כמו הוספת פיזור מלח ים על גבי העוגיות לפני האפייה לקבלת ניגודיות מתוקה ומלוחה.
  • יש לאחסן את שאריות העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים, או להקפיא לאחסון ארוך יותר. רק לוודא שהם מקוררים לחלוטין לפני האחסון.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות