דרגו את המתכון
רחל מור משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מלוחות מושלמות.
מצרכים:
- ¼ 1 כוסות סודה
- ½ כוס שמן
- 1 כף שטוחה של מלח
- 2 ½ כוסות קמח לבן
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1 כוס שומשום
אופן הכנה:
- לקערה יוצקים את הסודה, שמן, מלח, ומערבבים. לאחר ערבוב מוסיפים 2 כוסות קמח לבן וכוס קמח כוסמין, ולבסוף את השומשום.ללוש היטב ומוסיפים בהדרגה עוד חצי כוס קמח עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
- יוצרים מקלות או כעכים, מניחים בתבנית אפייה ואופים בחום 190 מעלות בתכנית טורבו, למשך חצי שעה, ומשגיחים שלא יישרף.
- לאחר שמתקרר, לטעום. אם עדיין לא התקשה מחזירים לתנור בחום 100 מעלות 5 דקות נוספות.