עוגיות שקדים נדירות מתכון מנצח ללא גלוטן
עוגיות שקדים נדירות ללא גלוטן מתכון מושלם של נטע מולה סופר.
מצרכים
שקדים טחונים (400 גרם)
¼1 כוסות סוכר ( 250 גרם)
3 חלבונים
1 גרידת תפוז שלם
פיסטוקים ואגוזי לוז
אבקת סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגיות שקדים לימון מטריפות
עוגיות שקדים וחלבה מתכון מדהים
עוגיות שקדים ללא גלוטן
מתכון נוסף של עוגיות שקדים ללא שקדים המתאימים גם לפסח
קצת על שקדים:
שקדים נצרכים באופן נרחב בשל טעמם הטעים והיתרונות הבריאותיים הרבים. השקדים הקטנים האלה בצורת אליפסה עמוסים בוויטמינים, מינרלים, שומנים בריאים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותם לתוספת מצוינת לכל דיאטה.
אחד היתרונות המרכזיים של השקדים הוא תכולת החומרים התזונתיים הגבוהה שלהם. הם מקור מצוין לחלבון, סיבים, ויטמין E, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חיוניים לשמירה על בריאות מיטבית, עצמות חזקות יותר והפחתת הסיכון למחלות כרוניות.
השקדים עשירים גם בשומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, הנחשבים לשומנים בריאים שיכולים להוריד את רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. הם גם מקור מצוין לנוגדי חמצון, שיכולים להגן על הגוף מפני דלקות.
בנוסף ליתרונות התזונתיים שלהם, ניתן להשתמש בהם במגוון מנות. ניתן לאכול אותם חיים, צלויים או קלויים, וניתן להוסיף אותם לסלטים, שייקים ומוצרי מאפה.
שקדים ידועם גם בשיפור תפקוד המוח, תזונה טובה בזמן הדיאטה אך יש להשתמש בכמות קטנה והפחתת הדלקת. יש להם גם אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותם לחטיף נהדר עבור אנשים עם סוכרת. עם טעמם הטעים והיתרונות הבריאותיים המרשימים, אין זה פלא ששקדים הם בחירה פופולרית בקרב אנשים בעלי מודעות לבריאות.
בסך הכל, שקדים הם מזון טעים ומזין שכדאי לכלול בתזונה בריאה. הם מציעים יתרונות בריאותיים רבים ומהווים מקור נהדר לחומרים מזינים חיוניים שיכולים לעזור לקדם בריאות כללית ולהפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום נמוך – 150 מעלות
1. מערבבים בקערה את החלבונים, הסוכר וגרידת התפוז ומוסיפים את השקדים בהדרגה
2. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונועצים במרכז פיסטוק או אגוז לוז
3. אופים כ-10 דקות עד להזהבה (שימו לב שתחתית העוגייה לא תשחים מידי)
4. מוציאים מהתנור, מקררים ובוזקים מעט אבקת סוכר למראה חגיגי ומרשים