עוגת גבינה אפויה מתכון מומלץ
עוגת גבינה אפויה מתכון מומלץ של שרה יוסף
מצרכים
לתחתית: (לא חובה)
1 שרוול פתי בר
100 גרם חמאה
½ כוס אגוזים טחונים (או פקאן טחון)
למלית גבינה:
7 ביצים
1 ½ כוסות סוכר
קורט מלח
1 אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס קורנפלור
2 גביע שמנת חמוצה (400 גרם סה"כ)
גרידת לימון (מעט)
750 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר להחליף ב-250 גרם גבינת שמנת)
לציפוי: (לא חובה)
1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה בחושה מדהימה – מתכון קל
עוגת גבינה ממכרת
עוגת גבינה אפויה מתכון נדיר
מתכון נוסף של עוגת גבינה אפויה
אופן הכנה:
1. להכנת התחתית – טוחנים את הפתי בר לפירורים ומערבבים עם החמאה וחצי כוס האגוזים טחונים או פקאן עד לתערובת אחידה.
2. מרפדים בתחתית התבנית נייר אפיה ומסביב משמנים עם חמאה היטב, ומשטחים את בתחתית התבנית.
3. מקציפים חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר ואז מקציפים למרקם יוגורט.
4. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים (כולל החלמונים) ומוסיפים את החלבונים לאט ומקפלים בהדרגה. שופכים מעל לתחתית העוגה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות רגיל עם תבנית מים ומניחים את תבנית העוגה.
6. אופים למשך רבע שעה בערך על 180 מעלות ואז מנמיכים ל-150 מעלות ואופים לעוד שעה ועשרים דקות, עד שהעוגה מקבלת צבע חום.
7. מכבים את התנור ולא פותחים, אפשר להשאיר לכמה שעות.
לציפוי – מקציפים את החומרים ושופכים מעל לעוגה. מקררים.