חיפוש

עוגת גבינה ללא סוכר פינוק אמיתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גבינה ללא סוכר פינוק אמיתי

היי, חברים חובבי קינוחים! יש לי מתכון משנה משחק עבורכם – עוגת גבינה טעימה ללא סוכר, שהיא לא רק נטולת רגשות אשם אלא גם תענוג עמוס בטעמים. בין אם אתם צופים בצריכת הסוכר שלכם או סתם רוצים אופציה בריאה יותר, עוגת הגבינה הזו קיבלה את גבכם.

עוגת הגבינה ללא סוכר היא טוויסט מודרני לפינוק הקרמי הקלאסי שמפאר את שולחנות הקינוחים במשך מאות שנים. בהשראת הרצון לחלופה בריאה יותר, מתכון זה שומר על כל הטוב הקרמי של עוגות גבינה מסורתיות ללא תוספת סוכר.

רכיבים:

עבור הקרום:

  • 1 ½ כוסות קמח שקדים
  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
  • קורט מלח

למילוי:

  • 4 כוסות גבינת שמנת, רכה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון אחד
  • קורט מלח

שיטת בישול:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מערבבים קמח שקדים, שמן קוקוס מומס וקורט מלח ליצירת הקרום. מהדקים אותו לתחתית התבנית ואופים 8-10 דקות עד להזהבה.
  3. בקערה גדולה טורפים את גבינת השמנת המרוככת עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, ומשלבים כל אחת במלואה.
  4. מערבבים פנימה יוגורט יווני, תמצית וניל, גרידת לימון וקורט מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את המילוי על הקרום ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. אופים 50-60 דקות או עד שהמרכז מתייצב.
  7. הניחו לעוגת הגבינה שלכם להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה למשך שעה, ולאחר מכן מקררים לפחות 4 שעות לפני החיתוך.

אפשרויות חלופיות:

לחברי הכשרות שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להחליף בקלות את גבינת השמנת בחלופה בעלת תעודת כשרות. קמח שקדים עובד נהדר גם עבור אפשרות ללא גלוטן.

יתרונות תזונתיים:

  • דל בסוכר ופחמימות
  • עשיר בשומנים וחלבונים בריאים
  • עשיר בסידן ובפרוביוטיקה (הודות ליוגורט היווני)
  • קמח שקדים מספק מנה של ויטמין E ומגנזיום

כמות: מתכון זה מושלם לתבנית קפיצית בגודל 23 ס"מ ומניב כ-10-12 פרוסות שמימיות.

זמן הכנה: התכוננו לצלול לתוך היצירה המענגת הזו תוך כ-20 דקות (לא כולל זמן אפייה).

רמת קושי: דרגת קושי בינונית. אם יש לך קצת ניסיון באפייה מתחת לסינר שלך, תוכל להתפרץ דרכו. אם אתה חדש, אל תפחד – פשוט עקוב אחר השלבים, ותהיה מאסטרו עוגת גבינה תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

  • ודא שגבינת השמנת שלך מתרככת לטמפרטורת החדר למילוי חלק יותר.
  • התנסו עם תמציות שונות להגברת הטעם – חשבו על שקדים או קוקוס.
  • לשכבה נוספת של דקדנס, הוסיפו את עוגת הגבינה שלכם עם פירות יער טריים או קומפוט פירות ללא סוכר.

הנה לכם – עוגת גבינה ללא סוכר קלה כמו פאי (או עוגת גבינה, במקרה הזה). אפייה מהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות