חיפוש

עוגת גבינה פשוטה וטעימה כמו של סבתא!

עוגת גבינה פשוטה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

להתפנק עם פרוסת עוגת גבינה פשוטה היא חוויה דקדנטית להפליא. מתכון זה מציע איזון מושלם בין מרקם קרמי וטעם עשיר, מה שהופך אותה לקינוח נצחי שבטוח ירשים.

איך מכינים עוגת גבינה פשוטה – המרכיבים

עבור הקרום:

  • 200 גרם ביסקוויטים דיסטיב (או קרקרים גרהם)
  • 100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

למילוי:

  • 500 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 200 גרם סוכר מגורען
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון אחד (לא חובה)

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השתמשו בגבינת שמנת ללא חלב ותחליפי שמנת חמוצה.
  • השתמשו בביסקוויטים נטולי גלוטן או בקרקרים גרהם לקבלת קרום נטול גלוטן.
  • החלף סוכר מגורען בסוכר קוקוס או ממתיק אחר לאופציה ללא סוכר מזוקק.

איך להכין עוגת גבינה פשוטה – השלבים

 

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס (325 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ' (23 ס"מ).
  2. מרסקים את עוגיות הדיג'סטיב או פצפוצי הגרהם לפירורים דקים בעזרת מעבד מזון או על ידי הנחתם בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת ומעיכתם בעזרת מערוך.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד להרטבה אחידה.
  4. מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית הקפיצית המוכנה, בעזרת גב הכף או האצבעות ליצירת שכבה אחידה.
  5. אופים את הקרום בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, לאחר מכן מוציאים ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
  6. טורפים בקערת מיקסר גדולה את גבינת השמנת הרכה והסוכר המגורען יחד עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  7. מוסיפים לתערובת גבינת השמנת את השמנת החמוצה, הביצים, תמצית הווניל וגרידת הלימון (אם משתמשים), ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  8. יוצקים את המילוי על הקרום שהתקרר בתבנית הקפיצית, מפזרים אותו בצורה אחידה בעזרת מרית.
  9. הקש בעדינות את המחבת על השיש כדי לשחרר בועות אוויר.
  10. מכניסים את עוגת הגבינה לתנור שחומם מראש ואופים 50-60 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים אך במרכזה עדיין יש נדנוד קל.
  11. מכבים את התנור ומניחים לעוגת הגבינה להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה מעט למשך כשעה.
  12. מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ומעבירים למקרר ל-2-3 שעות לפחות, או עד לצינון מלא ולהתייצבות.
  13. לאחר שהצטננה, מסירים בזהירות את דפנות התבנית הקפיצית ופורסים את עוגת הגבינה למנות.

תהנו מעוגת גבינה פשוטה כקינוח טעים לכל אירוע!

מתכון זה מיועד לשרת 8-10 אנשים, תלוי בגודל המנות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות