דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת גבינה עם ציפוי של פירורים ללא אפיה.
סרטון להכנת עוגת גבינה קרה:
מצרכים:
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה
- 2 חבילות של גבינה 9% או גבינת שמנת
- 100 גרם חמאה
- 4 כפות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 חבילת פודינג אינסטנט בטעם וניל
- 1 לימון
- 1 חבילה של ביסקוויט פתי בר
- תבנית בגודל 24 או 26
אופן הכנה:
- טוחנים את הביסקויטים (יש להזהר מטחינת יתר).
- ממיסים את החמאה ובעזרת מברשת משמנים עם החמאה המומסת את התבנית ושמים בצד.
- בקערה שמים את יתרת החמאה המומסת עם הביסקוויטים שטחנו ומערבבים היטב.
- שמים בתחתית התבנית 2/3 מתערובת הביסקוויטים והחמאה ומהדקים ומיישרים ו-1/3 מתערובת החמאה והביסקוויטים שומרים לציפוי העוגה בחלק העליון.
- שמים בקערת המיקסר את 2 המיכלים של השמנת המתוקה,את הפודנג וניל,4 כפות סוכר ומתחילים להקציף,לאחר שהחומרים בקערה התאחדו, מגבירים את המהירות ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- מעבירים את הקצף היציב לקערה,מגרדים מעל מעט גרידת לימון,מוסיפים את השמנת החמוצה ואת הגבינה הלבנה/גבינת שמנת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שמים את תערובת הגבינה בתבנית מעל שכבת הביסקוויטים ומיישרים.
- קולים קלות את פירורי הביסקוויטים +כף סוכר שנשארו במחבת(לא חובה),מקררים ושמים מעל תערובת הגבינות בתבנית,אפשר לשים ישר את פירורי הביסקוויטים מעל העוגה ללא קליה וללא תוספת סוכר.
- שמים במקרר למשך 4-5 שעות במקרר או שעתיים במקפיא,חותכים ומגישים.
מתכונים נוספים:
עוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים
עוגת גבינה ומייפל
עוגת גבינה ניו יורקית