חיפוש

עוגת גלידה שמימית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גלידה שמימית

ברוכים הבאים לעולם הקסום של עוגת גלידה! הפינוק המענג הזה הוא פיוז'ן של שני קינוחים אהובים, הממזגים את הטוב הקרמי של הגלידה עם הדקדנס של העוגה. בעוד שהמקור המדויק של היצירה השמימית הזו קצת מעורפל, הפופולריות שלה זינקה באמצע המאה ה-20. אנשים לא יכלו לעמוד בפני הרעיון של ליהנות מעוגה וגלידה יחד, ומי יכול להאשים אותם?

רכיבים:

עבור העוגה:

  • 2 כפות של קמח
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 כוס חמאה ללא מלח, רכה
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב מלא
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ½ כפית מלח

עבור שכבות הגלידה:

  • 2 ליטר גלידת וניל
  • 2 ליטר גלידת שוקולד

אתם מוזמנים להתנסות בטעמים אחרים!

לתוספות הטעימות:

  • 1 כוס קצפת
  • ½ כוס רוטב שוקולד
  • ½ כוס אגוזים מרוסקים (שקדים, אגוזי מלך או האהובים עליכם)

אפשרויות חלופיות:

  • לחברים הכשרים שלנו, הקפידו שכל מוצרי החלב יהיו בעלי כשרות, ושקלו להשתמש בגלידת פרווה (לא חלבית).
  • אם אתם מרגישים הרפתקנים, התנסו בקמח ללא גלוטן לקבלת גרסה ידידותית לגלוטן.
  • לאופציה קלה יותר, בחרו בגלידה דלת שומן והחליפו מעט סוכר בחלופה של סוכר.

יתרונות תזונתיים:

  • התענוג השמימי הזה מביא לא רק שמחה לבלוטות הטעם שלך, אלא גם כמה הטבות תזונתיות. 
  • השילוב של חלבי בגלידה וביצים בעוגה מספק בוסט חלבון ראוי.
  • בנוסף, האגוזים תורמים שומנים בריאים, והחלב המלא בעוגה מביא מנה של סידן.
  • זכרו, הכל עניין של איזון – תהנו מהפינוק הזה במתינות לפינוק מתוק!

כמות: מתכון זה משמח מסיבה, משרת כ-12 אנשים. מושלם לימי הולדת, חגיגות, או כל יום שראוי למגע של מתיקות!

זמן הכנה: התכוננו לצאת למסע המענג הזה – ההכנה אורכת כ-45 דקות, לא כולל זמן הקפאה. אז, תכננו מראש אם אתם שואפים לסנוור את האורחים שלכם עם יצירת המופת הזו.

רמת קושי: אל תפחדו, חברים חובבי קינוחים! מתכון זה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה עשוי לדרוש מעט סבלנות ודיוק, אבל התוצאה הסופית כל כך שווה את זה. יש לך את זה!

טיפים להצלחה:

  • קסם בטמפרטורת החדר: ודא שהחמאה, הביצים והחלב שלך נמצאים בטמפרטורת החדר. זה עוזר בהשגת מרקם העוגה המושלם והאוורירי.
  • צ'יל אאוט: כשמרכבים את הגלידה, יש לוודא שהיא קפואה היטב. גלידה מעט מרוככת עלולה להפוך את העוגה שלך לבלאגן דביק.
  • הרמוניה מקפיאה: נותנים לעוגה להקפיא לפחות 4-6 שעות לפני ההגשה. לילה זה אפילו טוב יותר – זה מאפשר לטעמים להתערבב וליצור סימפוניה של טעם.

הנה, מסע לעולם של עוגת גלידה! עכשיו, תפסו את הסינר ותנו לקסם להתחיל. זכרו, החלק הטוב ביותר הוא לחלוק את היצירה המענגת הזו עם חברים ובני משפחה. אפייה מהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות