דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת מסקרפונה עם צימוקים.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגת מסקרפונה עם צימוקים:
מצרכים:
- לשטרוייזל:
- 1 כוס קמח לבן
- חצי כוס סוכר
- 50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- לתחתית:
- 2 ביצים
- 1 חבילת חמאה 250 גרם רכה בטפרטורת החדר
- 3 כוסות קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- גרידת לימון מחצי לימון
- למלית:
- 4 ביצים לארג'
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 גביעים של גבינת מסקרפונה של השף הלבן תנובה
- 1 גביע קרם פרש של השף הלבן תנובה
- 1 חבילה פודינג וניל
- צימוקים או אוכמניות
אופן הכנה:
- מכינים את השטרוייזל: בקערה שמים את כוס קמח,חצי כוס סוכר ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שנוצרים פרורים כפי שמוצג בסרטון ושמים בצד.
- מכינים את תחתית העוגה: בקערה נפרדת שמים את 2 ביצים,1 חבילת חמאה,3 כוסות קמח תופח,כוס סוכר,גרידת לימון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מתחילים בהכנת המלית: בקערה נפרדת שמים 4 ביצים לארג',1 כוס סוכר,1 שקית סוכר וניל ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים 2 גביעים של גבינת מסקרפונה ואת הקרם פרש והפודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מתחילים בהרכבת העוגה: בתבנית פיירקס שמים את תחתית העוגה שהכנו מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את התחתית בתבנית לגובה אחיד.
- שמים מעל התחתית את מלית הגבינה שהכנו ומיישרים ומעל מפזרים צימוקים או אוכמניות.
- מפזרים מעל הצימוקים את השטרוייזל פירורים שהכנו בצורה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה (בערך 40 דקות).
- לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור,מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר למשך 4-5 שעות ,פורסים ומגישים.