תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת סולת טורקית חלבית.
מצרכים:
1 ק"ג סולת
1 כוס סוכר (כוס חד פעמי לשתיה חמה)
2 כפות אבקת סודה לשתיה
1 סוכר וניל
2 גביעים של לבן
שקדים מולבנים לקישוט
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
2 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הסולת,סוכר,אבקת סודה לשתיה,סוכר וניל ומערבבים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
2. מוסיפים את הלבן לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו.
4. מורחים על תבנית פיירקס מרגרינה על מנת למנוע הדבקות של העוגה ומעבירים את הבצק לקערת פיירקס המשומנת ומשטחים.
5. חורצים את העוגה עד החצי כפי שהוצג בסרטון ומסדרים מעל כל חתיכה 3 שקדים מולבנים.
6. אופים אבתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מצב טורבו למשך כ-35-40 דקות.
7. מתחילים בהכנת הסירופ סוכר – בסיר קטן שמים את כל חומרי הסירופ(מים,סוכר,מיץ לימון,סוכר וניל) ומביאים לרתיחה,מערבבים היטב תוך כדי ומסירים מהאש.
8. לאחר שהעוגה מוכנה,מוציאים מהתנור וחותכים כפי שמוצג בסרטון.
9. מחממים את הסירופ סוכר ומפזרים את הסירופ מעל העוגה ונותנים לסירופ להספג ואז מגישים
סרטון שמדגים את כל שלבי ההכנה של העוגת סולת טורקית חלבית: