עוגת סולת עסיסית מתכון נדיר
מתכון לעוגת סולת עסיסית של שפרה אזולאי.
מצרכים
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 אבקת אפיה
גרידת לימון
לסירופ:
2 כוסות מים
1.5 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
לפיזור: קוקוס
כוס מדידה חד פעמי חם
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים של עוגת סולת
עוגת סולת מושלמת עם מרכיב סודי
עוגת סולת ערבית ללא אפיה
עוגת סולת טורקית חלבית
מתכון נוסף של עוגת סולת עסיסית
אופן הכנה:
1. בקערה מניחים 6 חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, מערבבים היטב ומוסיפים את החומרים היבשים, קוקוס, סולת, קמח, אפיה וגרידת לימון.
2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה מידי. מערבבים בתנועות קיפול את שתי הקערות (מוסיפים את קצף החלבונים לבלילה). מעבירים לתבנית בינונית משומנת ואופים בחום 170 כ-50 דקות..
3. בנתיים מרתיחים את חומרי הסירופ כ-20 דקות על אש בינונית לצנן. וכשהעוגה מוכנה וחמה שופכים את הסירופ על העוגה ומשאירים כחצי שעה לספיגת הנוזל. מפזרים מעל קוקוס.