חיפוש

עוגת סולת ערבית ללא אפיה

עוגת סולת ערבית - תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגת סולת ערבית ללא אפיה.

מצרכים להכנת עוגת סולת ערבית:

2 כוסות סולת
2 כוסות סוכר לבן
1 ג'לי אינסטנט בטעם פטל (שקית של 85 גרם)
מעט קוקוס לקישוט
2 שקיות סוכר וניל
9 כוסות מים קרים

מגש שטוח עגול

אופן הכנה:

  1. מחממים 4.5 כוסות של מים בסיר עד למצב של חימום (לא רתיחה).
  2. בזמן שהמים מתבשלים מוסיפים למים כוס אחד של סוכר ושקית אחת של סוכר וניל וממשיכים לחמם עד שהסוכר נמס (אבל שוב יש להזהר לא להגיע למצב של רתיחה.
  3. כאשר המים חמים והסוכר נמס ,מתחילים להוסיף בהדרגה כוס של סולת תוך כדי ערבוב כל הזמן (מנמיכים את האש) וממשיכים לבשל עד שהסולת מסמיכה ויש בועות (חשוב לערבב כל התהליך על מנת שלא יווצרו גושים) ברגע שמופיעות בועות מכבים את האש.
  4. מורחים מים בתחתית מגש האלומיניום ושופכים את הסולת שבישלנו על המגש ומשטחים את הסולת על המגש כפי שמוצג בסרטון ונותנים לסולת שבמגש להתקרר במשך 5 דקות.
  5. שוב חוזרים על התהליך מחממים 4.5 כוסות של מים בסיר ומוסיפים כוס סוכר ושקית אחת של סוכר וניל.
  6. כאשר המים חמים, מנמיכים את האש ומוסיפים את הכוס סולת בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד למשך כל הבישול.
  7. ברגע שהסולת מתנפחת מעט,מוסיפים את הג'לי פטל לסיר וממשיכים לערבב כל הזמן עד אשר הסולת מסמיכה ויש בועות ואז מכבים את האש ומחכים 5 דקות עד שהסולת מתקררת.
  8. שופכים את הסולת הצבעונית שהכנו מעל השכבה של הסולת במגש,מיישרים שיככסה את כל הסולת בתחתית,מפזרים מעל מעט קוקוס ושמים במקרר להתקרר.
  9. לאחר שהעוגה התקררה,חותכים לקוביות כפי שמוצג בסרטון ומגישים.

סרטון המדגים כל שלבי הכנת העוגת סולת:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות