חיפוש

מתכון לעוגת בננה ושוקולד – הכי טובה שתטעמו

מתכון לעוגת בננה ושוקולד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוגת בננה ושוקולד היא פינוק מענג המשלב את המתיקות הטבעית של בננות בשלות עם הפינוק העשיר של השוקולד.

העוגה הלחה ובעלת הטעם הזו מושלמת לכל אירוע, בין אם זה חטיף מזדמן אחר הצהריים או חגיגה מיוחדת.

השילוב של בננות ושוקולד יוצר איזון הרמוני של טעמים שבטוח ישמח אותך וישביע את התשוקה שלך למתוק.

 

רכיבים:
– 200 גרם קמח לכל מטרה
– 100 גרם סוכר מגורען
– 2 בננות בשלות, מעוכות
– 2 ביצים
– 100 מ"ל שמן צמחי
– 100 מ"ל חלב
– 50 גרם אבקת קקאו
– 1 כפית אבקת אפייה
– 1/2 כפית סודה לשתייה
– 1/2 כפית תמצית וניל
– קורט מלח

 

שלבים:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הבננות המעוכות, הביצים, שמן צמחי, חלב ותמצית וניל. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
3. בקערה נוספת מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח.
4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
6. מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם מראש ואופים 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
7. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות.
8. לאחר 10 דקות מעבירים בזהירות את העוגה לרשת לצינון מלא.
9. לאחר שהעוגה התקררה אפשר לפדר אותה באבקת סוכר או לטפטף עליה שוקולד מומס לתוספת פינוק.
10. פורסים את העוגה ומגישים אותה עם כוס חלב או כדור גלידת וניל לקינוח או חטיף טעים. תיהנו מהשילוב שאין לעמוד בפניו של בננה ושוקולד בכל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות