עוגת סולת של סבתא מתכון מפנק
עוגת סולת קסומה, המוכרת גם בשם טישפישטי, קלה להכנה ונחשבת לאחת העוגות המפנקות ביותר!
מעודנת באגוזי מלך קצוצים וטבולה בסירופ סוכר עשיר, העוגה מושלמת עם נגיעות שקדים לקישוט. מתכון פשוט שהופך כל ביס לאירוע מיוחד.
מתכון של לימור עזאווי
מצרכים:
3 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפייה 20 גרם
3 כוסות סולת
1 כוס מים רותחים
1 חבילה חמאה/מרגרינה מחמאה 200 גרם
1 כוס שמן
למילוי:
אגוזי מלך קצוצים 300 גרם
1 כף קינמון
½ כוס סוכר
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כפית לימון
½1 כוס סוכר
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים שאולי תרצו להכין:
עוגת סולת מתכון של פעם בחיים
עוגת סולת מושלמת עם מרכיב סודי
עוגת סולת עסיסית מתכון נדיר
עוגת סולת רכה ואוורירית – חן במטבח
אופן הכנה:
1. בקערה, ערבבו קמח, סולת, ואבקת אפייה.
2. בקערה נפרדת, המיסו חמאה וכוס שמן במיקרוגל.
3. הוסיפו את החמאה המומסת לתערובת הקמח, הוסיפו כוס מים רותחים, וערבבו הכל בעדינות בעזרת כף, מכיוון שהבצק חם.
4. לושו את הבצק בידיים עד לקבלת עיסה אחידה (שימו לב שהבצק יהיה שומני, וזה בסדר).
5. בקערה נפרדת, ערבבו אגוזים, קינמון וסוכר.
6. חממו תנור ל-180 מעלות מראש.
7. בתבנית, משטחים חצי מהבצק באופן אחיד לכל אורך התבנית.
8. מפזרים את תערובת האגוזים מעל הבצק.
9. משטחים את החצי השני של הבצק בצורה אחידה מעל תערובת האגוזים.
10. חותכים את הבצק למעויינים לפני האפייה.
11. אופים במשך 40 דקות, לאחר מכן מוציאים מהתנור ומוזגים מיד את הסירופ על העוגיות כאשר הן עדיין חמות.