חיפוש

עוגת פרגיות במילוי בורגול ופטריות

עוגת פרגיות במילוי בורגול ופטריות
עוגת פרגיות במילוי בורגול ופטריות של ירון ידעי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סרטון להכנת עוגת פרגיות במילוי בורגול:

מצרכים להכנת פרגיות ממולאות בבורגול:
10 יחידות פרגיות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
5 פטריות גדולות קצוצות (שילוב של שמפניון ופורטבלו)
כוס וחצי בורגול בינוני יבש (להשרות במים רותחים 20 דקות ואז לסנן מנוזלים)
חצי כוס שמן
מלח לפי הטעם
1 כף פלפל שחור
4 כפות סילאן איכותי
טימין מ 4-6 ענפים
כף קמח
.
תבלון פרגיות:
מעט מלח
כפית פלפל שחור
3 כפות סילאן
כף שטוחה פפריקה מתוקה

אופן הכנה:
1. בין 2 ניירות אפיה דופקים את הפרגיות על מנת לשטח אותם דק.
2. בסיר רחב שמים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים לסיר את שיני השום הקצוצות וממשיכים בערבוב.
4. לאחר כ-5 דקות הפטריות מתרככות וזה הזמן להוסיף את התבלון : מוסיפים לפטריות מלח לפי הטעם,פלפל שחור,סילאן,טימין וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים לסיר עם הפטריות את הבורגול המוכן וממשיכים לערבב ולבשל כ-8 דקות על להבה בינונית.
6. לאחר 8 דקות טיכון של המילוי להוסיף כף קמח לאיחוד של המילוי, מערבבים היטב ומעבירים מעט לקירור.
7. שמים את הפרגיות בקערה ומתבלים את הפרגיות במעט מלח,פלפל שחור,סילאן,פפריקה מתוקה, מערבבים היטב עד שהפרגית תספוג את כל הטעמים.
8. משתמשים בתבנית גבוהה ומרפדים בנייר אפייה ומסדרים שאת הפרגיות בדפנות שיצאו קצת מהשוליים כפי שהוצג בסרטון,כמוכן סוגרים את החור במרכז התבנית עם פרגיות.
9. מוסיפים למרכז התבנית עם הפרגיות את המילוי בורגול שהכנו ומהדקים מעט.
10. סוגרים את השוליים של הפרגית כלפי פנימה (כפי שמוצג בסרטון) ומהדקים ומקפלים פנימה את נייר האפייה ומכסים.
11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ואז אופים 10 דקות נוספות עם מכסה פתוח.
12. מוציאים ,מפזרים מעל פטרוזיליה,פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות