עוגת קינמון בחושה – מתכון מושלם לשבת
עוגת קינמון בחושה מושלמת לשבת מתכון של אורית לוי.
מצרכים
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל 10 גר'
1/3 כוס שמן
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
טיפה מלח
3/4 כוס חלב או חלב סויה או מיץ תפוזים לפרווה
1 ורבע כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
לתערובת הקינמון:
5 כפות סוכר דמררה
1 כף גדושה קינמון
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה
קצת על קינמון:
קינמון הוא תבלין בו השתמשו במשך מאות שנים בשל טעמו וסגולותיו הרפואיות. הוא מגיע מהקליפה הפנימית של עץ הקינמון, שמקורו בסרי לנקה ובחלקים אחרים של דרום אסיה. קינמון משמש בדרך כלל בבישול ואפייה, ומשמש גם ברפואה המסורתית לטיפול במגוון מחלות.
אחד המרכיבים המרכזיים של הקינמון הוא קינמלדהיד, המעניק לתבלין את הטעם והארומה המיוחדים שלו. לקינמאלדהיד יש גם תכונות אנטי דלקתיות, והוכח כמסייע בוויסות רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת.
קינמון שימש ברפואה המסורתית במשך אלפי שנים לטיפול במגוון מצבים, כולל זיהומים בדרכי הנשימה, בעיות עיכול וכאבי מחזור. מחקרים עדכניים יותר הראו גם שלקינמון עשוי להיות תכונות אנטי-מיקרוביאליות ונוגדות חמצון, ואף עשוי להיות בעל פוטנציאל כגורם למלחמה בסרטן.
בנוסף ליתרונות הבריאותיים שלו, קינמון הוא גם מרכיב פופולרי בסוגים רבים ושונים של מזון ומשקאות. הוא משמש לעתים קרובות באפייה, וניתן להוסיף אותו גם לקפה, תה ומשקאות אחרים לקבלת טעם חם ומתובל.
בסך הכל, קינמון הוא תבלין רב תכליתי ובעל טעם המציע מגוון יתרונות בריאותיים פוטנציאליים. בין אם אתה משתמש בו בבישול או כתרופה טבעית, קינמון הוא תוספת נהדרת לכל דיאטה.
אופן הכנת עוגת קינמון בחושה :
1. מחממים תנור 180 מעלות רגיל.
2. בקערה טורפים יחד סוכר, שמן, סוכר וניל, ביצה, תמצית וניל, חלב ומלח לתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח וא. אפייה וטורפים עד אחידות.
4. בצלוחית נפרדת מערבבים יחד סוכר דמררה וקינמון.
5. לתבנית אינגליש קייק משומנת מוזגים כ- שליש מעיסת העוגה. מעל מפזרים מתערובת הקינמון והסוכר.
6. מעליה שוב שליש מעיסת העוגה ושוב תערובת סוכר.
7. מעליהם שוב שליש מעיסת העוגה ושוב תערובת סוכר.
8. בעזרת קיסם מקשקשים מעט את העיסה בתוך התבנית כמו בעוגת שיש.
9. אופים 35-40 דקות עד שנועצים קיסם ויוצא עם פירורים לחים.
10. ניתן לקשט עם סירופ מייפל או אבקת סוכר אבל הכי הכי טעים לאכול ככה!!! קריספי מלמעלה ורך מבפנים.
עוגת קינמון נדירה ב-5 דקות של שובל
שובל משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת קינמון ב-5 דקות הכנה.
מצרכים:
1/3 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס חלב/ חלב סויה
1 ורבע כוס קמח
כפית אבקת אפייה
למלית קינמון:
5 כפות סוכר חום
2 כפות קינמון
לזיגוג:
5 כפות גדושות אבקת סוכר
3 כפיות מים קרים.
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי העוגה בקערה בעזרת מטרפה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר החום וקינמון.
3. שופכים מעט מבלילת העוגה לתבנית משומנת, ושמים מלמעלה את הקינמון והסוכר שערבבנו, ושופכים מעל שוב מעט מהבלילה , וכך ממשכים בשכבות.
4. בעזרת סכין מקשקשים את הבלילה.
5. אופים את העוגה 180 מעלות במשך 30 – 40 דקות.
6. בצלוחית קטנה מערבבים את חומרי הזיגוג, ושופכים על העוגה שהיא חמה. בהצלחה.
עוגת קינמון בחושה מתכון חלומי
נורית רפולי משתפת אותנו במתכון נהדר של עוגת קינמון בחושה.
מצרכים:
4 ביצים
1 אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
2כוסות קמח
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה קטנה לערבב 2 כפות קינמון אגוזי מלך טחונים ו-4 כפות סוכר לבן.
2. להקציף את הביצים טוב טוב להוסיף את הסוכר להמשיך להקציף ואז להוסיף את השמן את הקמח והאפיה עם הסודה והמיץ תפוזים להכין 2 תבניות אנגלייש קייק לשפוך חצי מהכמות ואז לפזר את תערובת הקינמון לשפוך את החצי השני ולפזר מה שנותר.
3. אופים ב-180 מעלות עד אשר קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.