חיפוש

עוגת שוקולד חמה: פינוק חם ומתוק לכל יום!

עוגת שוקולד חמה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

להתפנק עם פרוסת עוגת שוקולד חמה זה כמו להתעטף בשמיכה חמימה ונעימה ביום קריר. הקינוח הדקדנטי הזה משלב את הטעמים העשירים של השוקולד עם מרקם עוגה לח ונימוח, ויוצר פינוק שמימי לאוהבי השוקולד. מערבוב הבלילה ועד אפייה לשלמות, המתכון הזה לוקח בערך שעה כדי להשלים.

איך מכינים עוגת שוקולד חמה – המרכיבים

  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 50 גרם אבקת קקאו
  • 200 גרם סוכר מגורען
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 150 מ"ל חלב
  • 120 מ"ל שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 מ"ל מים רותחים

לציפוי גנאש שוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 120 מ"ל שמנת כבדה

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו ביצים בביצי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים לביצה) והשתמשו בחלב ושמנת ללא חלב לציפוי.
  • השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן של העוגה.
  • ודא שכל המרכיבים נטולי חלב אם אתה זקוק לגרסה נטולת חלב.

איך מכינים עוגת שוקולד חמה – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בקוטר של כ-20 ס"מ.
  2. בקערת מיקסר גדולה מנפים יחד את הקמח לכל מטרה, אבקת קקאו, סוכר גרגירי, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים.
  5. יוצקים בזהירות את המים הרותחים ומערבבים עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.

לציפוי גנאש שוקולד:

  1. מניחים את השוקולד המריר הקצוץ בקערה חסינת חום.
  2. בסיר קטן מחממים את השמנת הכבדה עד שהיא רק מתחילה להתבשל.
  3. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ ומניחים לו לשבת 1-2 דקות.
  4. מערבבים את השוקולד והשמנת יחד עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
  5. נותנים לגנאש להתקרר כמה דקות עד שהוא מסמיך מעט, ואז יוצקים אותו על העוגה שהתקררה.
  6. מורחים את הגנאש באופן שווה על חלקה העליון של העוגה, ומאפשרים לו לטפטף על הדפנות.
  7. נותנים לגנאש להתייצב כ-15-20 דקות לפני החיתוך וההגשה.

תיהנו מפרוסה עוגת השוקולד חמה עם כוס המשקה החם האהוב עליכם עבור הפינוק האולטימטיבי.

מתכון זה מיועד לשרת 8-10 אנשים, תלוי בגודל הפרוסות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות