דרגו את המתכון
עוגת שוקולד קלה להכנה ,תוך 7 דקות העוגה מוכנה לאחר מיקרו.
תודה לשירלי בוסקילה על המתכון.
מצרכים להכנת עוגת שוקולד קלה:
- 4 ביצים
- אבקת אפייה
- כוס קמח
- 3/4 כוס שוקולית
- 1/2 כוס שמן
- 1/4 כוס קקאו
- כפית נס קפה
- 3 טיפות תמצית שוקולד בלגי (לא חובה)
- כוס סוכר
- כוס מים רותחים
לציפוי: - מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית לגרסת פרווה
- 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
אופן הכנה:
- טורפים את הביצים והסוכר בעזרת מטרפה (אין צורך במיקסר) .
- מוסיפים את שאר המוצרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מעבירים לתבנית עגולה משומנת שמתאימה למיקרו ומפעילים את המיקרו למשך 7 דקות.
- בינתיים מכינים את הגנאש -מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
- לאחר 7 דקות מוציאים מהמיקרו ונותנים לעוגה להתקרר.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ושופכים את הגנאש מעל. יש אפשרות לחתוך את העוגה ואז לפזר מעל את הגנאש.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד: