עוגת שוקולד קלה להכנה ,תוך 7 דקות העוגה מוכנה לאחר מיקרו.
תודה לשירלי בוסקילה על המתכון.
מצרכים להכנת עוגת שוקולד קלה:
- 4 ביצים
 - אבקת אפייה
 - כוס קמח
 - 3/4 כוס שוקולית
 - 1/2 כוס שמן
 - 1/4 כוס קקאו
 - כפית נס קפה
 - 3 טיפות תמצית שוקולד בלגי (לא חובה)
 - כוס סוכר
 - כוס מים רותחים
לציפוי: - מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית לגרסת פרווה
 - 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
 
אופן הכנה:
- טורפים את הביצים והסוכר בעזרת מטרפה (אין צורך במיקסר) .
 - מוסיפים את שאר המוצרים ומערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
 - מעבירים לתבנית עגולה משומנת שמתאימה למיקרו ומפעילים את המיקרו למשך 7 דקות.
- בינתיים מכינים את הגנאש -מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד.
 
 - לאחר 7 דקות מוציאים מהמיקרו ונותנים לעוגה להתקרר.
 - מחלצים את העוגה מהתבנית ושופכים את הגנאש מעל. יש אפשרות לחתוך את העוגה ואז לפזר מעל את הגנאש.
 
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד:
