עוגת שוקולית המתכון ששבר את הרשת
אורטל עמרם משתפת אותנו במתכון מושלם לעוגת שוקולית.
מצרכים:
1 כוס סוכר 200 גרם
2 כוס קמח תופח מנופה 280 גרם
1 כוס שוקולית מנופה 140 גרם
5 ביצים ( לא מופרדות)
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס שמנת מתוקה (הקטנות)
לגנאש
רבע כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת שוקולד עם שוקולית
עוגת שוקולד פשוטה עם שוקולית
עוגת שוקולד עסיסית בחושה פרווה
מתכון נוסף לעוגת שוקולית:
אופן הכנה:
1. לנפות קמח ושוקולית ולהשאיר בצד.
2. להקציף 5 ביצים שלמות עד שתפוח (5 דקות) עם הסוכר, ולאחר מכן להוסיף את הקמח ואז להוסיף בהדרגה שמן וחצי כוס שמנת מתוקה. להקציף טוב ואז לשפוך לתוך תבנית עגולה משומנת מספר 24 .
3. לאפות בחום 180 מעלות(רצוי לחמם את התנור 10 דקות לפני שמכניסים את העוגה על מנת שיגיע לחום של 180 מעלות) ואופים את העוגה למשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
4. לחכות שהעוגה תתקרר ואז לשפוך את הציפוי מעל,שמנת מתוקה ושוקולד מריר על הגז עד שיהיה גנאש.
בהצלחה
הערה: השתמשתי בכוס רגילה זכוכית עם ידית ובתבנית מספר24.