חיפוש

מתכון לעוגת שיש עם 3 ביצים – אתם הולכים לעוף על זה!

עוגת שיש עם 3 ביצים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, אוהבי עוגות! היום אנחנו הולכים לאפות עוגת שיש קלאסית, פינוק מענג שמערבל יחד בלילת וניל ושוקולד ליצירת יצירה יפה וטעימה. ניתן לאתר את מקורותיה של העוגה הזו לגרמניה של המאה ה-19, שם היא נודעה בשם 'מרמורקוכן'. מאז זה היה להיט, ומסיבה טובה!

על מתכון זה:

  • טוב ל: 8-10 פרוסות.
  • זמן הכנה: 20 דקות.
  • זמן בישול: 45-50 דקות.
  • קושי: בינוני. קטן עליכם!

רכיבים

  • 1 3/4 כוסות (220 גרם) קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (113 גרם) חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים גדולות, טמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, טמפרטורת החדר
  • 2 כפות אבקת קקאו

הוראות הכנה שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  2. משמנים תבנית של 23X10 ס"מ
  3. בקערה טורפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח. לְהַפְרִישׁ.
  4. בקערה אחרת מקציפים את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את הווניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת המוקרמת, לסירוגין עם החלב. מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח. מערבבים רק עד לאיחוד.
  6. מחלקים את הבלילה לשניים. מערבבים את אבקת הקקאו לחצי אחד.
  7. מזלפים בלילות וניל ושוקולד לסירוגין לתבנית המוכנה. לאחר מכן, עם סכין, לעשות כמה מערבולות כדי ליצור את אפקט השיש.
  8. אופים 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לו להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא.

יתרונות תזונתיים

  • ביצים: מקור נהדר לחלבון וויטמינים.
  • חמאה: מכילה ויטמין A וחומצות שומן (אם כי, בואו נהיה כנים, מדובר יותר בטעם מאשר ביתרונות בריאותיים!).
  • אבקת קקאו: עשירה בנוגדי חמצון.

חלופות תזונתיות

  • ללא גלוטן: השתמשו בתערובת קמח ללא גלוטן במקום קמח לכל מטרה.
  • ללא חלב: החליפו את החמאה בגרסה צמחית והשתמשו בחלב שקדים או סויה.
  • הפחתת סוכר: ניתן להפחית מעט את כמות הסוכר או להשתמש בתחליף סוכר.

אפשר לשדרג?

  • הוסף כפית תמצית שקדים לטעם אגוזי.
  • מפזרים מלמעלה שקדים פרוסים או גבישי סוכר לפני האפייה לציפוי פריך.
  • לעוגה לחה מוסיפים לבלילה כף שמנת חמוצה.
  • מגישים עם כדור גלידה או כף קצפת לתוספת פינוק.

אפיית עוגת שיש זה כמו ליצור יצירת אמנות טעימה. זוהי דרך נפלאה להרשים את החברים והמשפחה שלך עם משהו שנראה טוב כמו שהוא טעים. זכור, המערבולות לא חייבות להיות מושלמות – אלו הפגמים שהופכים כל פרוסה ליפה באופן ייחודי. אז, תהנו עם זה ותיהנו מהתהליך (וכמובן, מהעוגה!). אפייה מהנה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות