עוגת שמרים שוקולד של הצרחות
ליטל אשואל משתפת אותנו במתכון מושלם עוגת שמרים שוקולד.
מצרכים:
מתכון לבצק:
חצי קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מים
100 גרם חמאה קוביות לסיר
חצי כוס סוכר
2 ביצים גודל L
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מאפה שמרים שוקולד מושלם
עוגת שמרים שוקולד קלועה
עוגת שמרים שוקולד מתכון קל
מתכון נוסף של עוגת שמרים שוקולד של פינת האוכל של סיון:
אופן הכנת הבצק:
1. בסיר קטן על להבה בינונית מחממים מים, חלב וחמאה. לחמם בלבד, לא להביא לרתיחה, החמאה לא חייבת להיות נמסה לגמרי. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה וממתינים חמש עשר דקות שיתקרר.
2. מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים ומשהים חמש דקות לתסיסה קלה, מוסיפים ביצים ומערבבים, מוסיפים קמח ולשים כחמש דקות לבצק אחיד ונעים, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
בנתיים מכינים מלית שוקולד:
בסיר שמים 200 גרם שוקולד מריר ו150 גרם חמאה וממיסים. מורידים מהאש ומוסיפים שקית אחת של אבקת סוכר ו4 כפות גדושות מאד קקאו. מערבבים מכסים ונותנים להתקרר היטב למרקם משחתי.
מחלקים את הבצק ל4 חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן מורחים מתערובת השוקולד ומגלגלים לרולדה. מעבירים למקפיא ל20 דקות התייצבות מה שיקל על החיתוך. סך הכל 4 רולדות.
מוציאים מהמקפיא, פורסים כל רולדה לשניים לאורך וקולעים לבורג. סה"כ 4 עוגות בורג צרות. מסדרים בתבנית עגולה מתפרקת קוטר 28 את ארבעת ה" ברגים" שקלענו צמודים אחד לשני. מכסים ומתפיחים חצי שעה.
מורחים בחלמון ביצה אופים ב180 מעלות על תכנית טורבו למשך חצי שעה.
לסירופ:
חצי כוס מים + חצי כוס סוכר לבשל על האש ולצמצם מעט. להבריש את העוגה כאשר יוצאת מן התנור.