1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

זמן הכנה: 15 דקות זמן אפייה: 25-30 דקות

מצרכים לעוגה:

מצרכים לסירופ:

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מערבבים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים.
  2. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. משמנים תבנית אפייה (מלבנית או עגולה).
  3. בקערת מיקסר, מקציפים את הביצים והסוכר במשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומקציפים עוד דקה.
  5. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומקציפים עוד 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.
  7. אופים במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה, יוצקים עליה את הסירופ הקר.
  9. מקשטים בקוקוס או באבקת סוכר ומגישים.

בתאבון!

מתכון של אפרת זיו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות