חיפוש

עוף בצ'ילי מתוק: מתכון עשיר בטעמים שלא תוכלו להפסיק לאכול

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוף בצ'ילי מתוק: מתכון עשיר בטעמים שלא תוכלו להפסיק לאכול

המתכון הזה לעוף צ'ילי מתוק הוא תערובת מפתה של טעמים שתצית את בלוטות הטעם שלך עם הטוב המתוק והחריף שלו. מנה זו, שמקורה ברחובות התוססים של תאילנד, הפכה לאהובה עולמית בשל האיזון שלה בין חום ומתיקות. זוהי הרמוניה מושלמת של עוף רך החדור בבעיטה החריפה של פלפלי צ'ילי ובמתיקות העדינה של דבש או סוכר. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או חושקים בארוחת שבוע טעימה, המתכון הזה בוודאי יספק את התשוקה שלכם. בנוסף, הוא רב תכליתי מספיק כדי להיות מוגש עם אורז, אטריות או ירקות, מה שהופך אותו לאפשרות בחירה לכל אירוע.

רכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף, פרוס דק
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, פרוס
  • 1 פלפל ירוק, פרוס
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 3-4 פלפלי צ'ילי אדומים טריים, פרוסים (להתאים לפי העדפת התבלינים)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות דבש או סוכר חום
  • 2 כפות שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קישוט לבחירה: בצל ירוק קצוץ, שומשום

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי החלפת העוף בטופו או בטמפה. כל שעליך לעשות הוא להשרות את הטופו או הטמפה בתערובת הרוטב למשך כ-30 דקות לפני הבישול כדי להחדיר את הטעמים. אתה יכול גם להשתמש בצוף אגבה או סירופ מייפל במקום דבש לאופציה ידידותית לטבעונים.

יתרונות תזונתיים:

  • המנה הזו מכילה אגרוף של חלבון מחזה העוף, חיוני לשיקום וגדילת השרירים. 
  • הפלפלים הצבעוניים מספקים מנה כבדה של ויטמינים A ו-C, מקדמים עור בריא ומחזקים חסינות. 
  • בנוסף, השום מציע יתרונות בריאותיים רבים, כולל תכונות אנטי דלקתיות ותמיכה בבריאות הלב. 
  • על ידי שימוש בדבש במקום סוכר, אתה בוחר בממתיק טבעי המכיל נוגדי חמצון ועשוי לסייע בעיכול.

כמות: מתכון זה משרת 4 אנשים בנדיבות, מה שהופך אותו לאידיאלי לארוחת ערב משפחתית או למפגש עם חברים.

זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, בעוד זמן הבישול הוא כ-20 דקות, בסך הכל כ-35 דקות מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הקל, מושלם לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, תהיה לך ארוחה טעימה על השולחן תוך זמן קצר.

טיפים לשיפור:

  • לפרץ טעם נוסף, הכריעו את העוף בתערובת הרוטב במשך 30 דקות עד שעה לפני הבישול.
  • אין להעמיס את המחבת בעת בישול העוף; זה מבטיח שהוא משחים בצורה אחידה ומפתח מראה חיצוני מקורמל טעים.
  • התאם את כמות פלפלי הצ'ילי בהתאם לסבילות התבלינים שלך. אם אתם מעדיפים טעם עדין יותר, הסר את הגרעינים והקרום מהפלפלים לפני החיתוך.
  • אל תהסס להתאים אישית את הירקות לפי העדפתך. ברוקולי, גזר או אפונה יהוו תוספות מצוינות למנה זו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות