דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעלי גפן ממולאים.
סרטון המראה את כל שלבי ההכנה של עלי גפן ממולאים:
מצרכים:
- חצי ק"ג עלי גפן (אם הם בקופסא לשטוך מהמלח אם טריים לחלוט במים)
- 2 כוסות אורז פרסי שטוף
- מיץ לימון מ-2 לימונים (מומלץ לשים כל לימון לפני הסחיטה 30 שניות במיקרוגל ואז לסחוט)
- 1 עגבניה קצוצה
- רבע כוס שמן זית
- כוס של ירק קצוץ (בסרטון תומס השתמש בשמיר,מעט נענע,מעט פטרוזיליה)
- 1 בצל קצוץ או מגורד
- 1 לימון חתוך לפרוסות
- 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור
- 4-5 שיני שום (לא חובה)
אופן הכנה:
- מחממים את הסיר סוטאז על הגז ושמים את הרבע כוס שמן זית ומחממים את השמן מעט ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד למצב שקוף.
- מוסיפים לסיר את הירק הקצוץ,מטגנים מעט ומוסיפים את 2 כוסות אורז ,עגבניה קצוצה ושלושת רבעי מכמות של המיץ לימון וממשיכים בטיגון.
- מוסיפים לסיר את המלח,פלפל שחור ומערבבים בשלב הזה ניתן להוסיף לאורז בשר טחון למי שרוצה מנה בשרית,מטגנים מעט ושמים את המילוי בצד.
- מסדרים את פרוסות העגבניות בתחתית הסיר.
- מתחילים במילוי עלי הגפן: שמים על הקרש את עלה הגפו כאשר הצד החלק הוא כלפי מטה ,שמים בערך כפית ממילוי האורז שהכנו בתחתית עלה הגפן ומגלגלים תוך כדי הידוק כפי שמוצג בסרטון וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים (אם יש עלים שלא נראים טוב מוסיפים אותם לסיר) ומסדרים בצורה צפופה את עלה הגפן עם הצד הפתוח כלפי מטה מעל העגבניות בסיר,אפשר לפזר מעל עלה הגפן בסיר פרוסות נוספות של עגבניות.
- מפזרים בסיר את שיני השום ופרוסות לימון,מפזרים מעל את מה שנשאר לנו מהמיץ לימון ומוסיפים מים עד לגובה העלים,מתקנים טעמים(מלח ,פלפל שחור),שמים מעל מכסה של סיר קטן יותר להידוק ומעל את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
- לאחר שעה וחצי כאשר המים התאדו בסיר,מסירים מהאש מסדרים על צלחת ומגישים.