דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעלי גפן ממולאים.

סרטון המראה את כל שלבי ההכנה של עלי גפן ממולאים:

מצרכים:

אופן הכנה:

  1. מחממים את הסיר סוטאז על הגז ושמים את הרבע כוס שמן זית ומחממים את השמן מעט ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד למצב שקוף.
  2. מוסיפים לסיר את הירק הקצוץ,מטגנים מעט ומוסיפים את 2 כוסות אורז ,עגבניה קצוצה ושלושת רבעי מכמות של המיץ לימון וממשיכים בטיגון.
  3. מוסיפים לסיר את המלח,פלפל שחור ומערבבים בשלב הזה ניתן להוסיף לאורז בשר טחון למי שרוצה מנה בשרית,מטגנים מעט ושמים את המילוי בצד.
  4. מסדרים את פרוסות העגבניות בתחתית הסיר.
  5. מתחילים במילוי עלי הגפן: שמים על הקרש את עלה הגפו כאשר הצד החלק הוא כלפי מטה ,שמים בערך כפית ממילוי האורז שהכנו בתחתית עלה הגפן ומגלגלים תוך כדי הידוק כפי שמוצג בסרטון וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים (אם יש עלים שלא נראים טוב מוסיפים אותם לסיר) ומסדרים בצורה צפופה את עלה הגפן עם הצד הפתוח כלפי מטה מעל העגבניות בסיר,אפשר לפזר מעל עלה הגפן בסיר פרוסות נוספות של עגבניות.
  6. מפזרים בסיר את שיני השום ופרוסות לימון,מפזרים מעל את מה שנשאר לנו מהמיץ לימון ומוסיפים מים עד לגובה העלים,מתקנים טעמים(מלח ,פלפל שחור),שמים מעל מכסה של סיר קטן יותר להידוק ומעל את מכסה הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
  7. לאחר שעה וחצי כאשר המים התאדו בסיר,מסירים מהאש מסדרים על צלחת ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות