עראיס טורטיה מתכון מיוחד
אורית לוי משתפת אותנו במתכון מיוחד של עראיס טורטיה.
מצרכים:
חצי ק״ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
מלח גס, פלפל שחור טחון, חצי כפית תבלין ראס אל חנות או בהרט, 2 שיני שום כתוש
חצי צרור עלי פטרוזיליה קצוצה
חבילת עלי טורטייה
מעט ספריי שמן לשימון הטורטיות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עראיס טעים בטירוף ב-5 דקות
עראייס מתכון חלומי
טורטיה במילוי פרגיות ופטריות ברוטב סיני
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של המתכון:
אופן הכנה:
1. בקערה להניח את הבשר, להוסיף את הבצל הקצוץ, התבלינים והפטרוזיליה.
2. ללוש היטב לעיסה אחידה.
3. לפרוס טורטייה על משטח עבודה.
4. לחתוך את הקצוות הימני והשמאלי כדי שתתקבל צורת ריבוע.
5. לרסס מעט בספריי שמן.
6. להניח את תערובת הבשר בנדיבות ולשטח ולהצמיד עם הידיים לטורטייה על כולה.
7. להתחיל לגלגל מלמטה למעלה לצורת מערוך ארוך.
8. לחתוך את הטורטייה ל-4 או 5 חתיכות.
9. לקחת שיפוד עץ ולשפד עליו את הטורטיות מהצד החתוך של הסגירה של כל עיגול.
10. מתקבל שיפוד עם עיגולי טורטיות עליו.
11. לצרוב על פלאנצ׳ה משומנת או על האש בברביקיו.