2.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

פאי לימון גבינה מתכון הורס

פאי לימון גבינה הוא אחד המאפים האהובים ביותר בעולם. הוא מתאים לכל אירוע, בין אם זה אירוע מיוחד כמו יום הולדת או חג, או סתם ארוחת ערב משפחתית.

ארץ המקור של המתכון

פאי לימון גבינה הוא מתכון עתיק שמקורו באירופה. הוא הגיע לישראל והפך לפופלארי במיוחד, והפך לאחד המאפים המזוהים ביותר עם המטבח הישראלי.

מתכון של זהר מנדל

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

קלתית

מילוי לימון

קרם

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, מוסיפים את הביצה, מערבבים ולאחר מכן הקמח ולשים לבצק רך שלא נדבק ליידים.
  3. לוקחים תבנית פאי "24, ובעזרת הידיים לוקחים מעט מהבצק ומהדקים אותו לכל תחתית, היקף פנימי ושולי התבנית ומורידים שאריות בצק.
  4. מחוררים את הבצק, מכניסים אותו למקפיא ל-10 דקות ולאחר מכן מכניסים אותו ישר לתנור ל-25 דקות עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים אותו.
  5. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. מכינים את מילוי הלימון- שמים בסיר את כל מצרכי מילוי הלימון, מחממים כ-2 דקות (לא מביאים לרתיחה) תוך כדי ערבוב תמידי (עד שהתערובת חמימה) מעבירים את מילוי הלימון דרך מסננת ושופכים על הפאי.
  7. אופים כ-20 דקות עד שמילוי הלימון מתייצב לגמרי ולאחר שמתייצב, מעבירים למקרר ל-5 שעות.
  8. לאחר קירור הפאי מכינים את הקרם.
  9. מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג ומקציפים לקרם ישיב, שמים בשקית זילוף ומזלים על העוגה.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

זמן הכנה נדרש

הצעות הגשה

מניע לפעולה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות