חיפוש

פאי לימון גבינה מתכון הורס

פאי לימון גבינה מתכון הורס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

2.3/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

פאי לימון גבינה מתכון הורס

פאי לימון גבינה הוא אחד המאפים האהובים ביותר בעולם. הוא מתאים לכל אירוע, בין אם זה אירוע מיוחד כמו יום הולדת או חג, או סתם ארוחת ערב משפחתית.

ארץ המקור של המתכון

פאי לימון גבינה הוא מתכון עתיק שמקורו באירופה. הוא הגיע לישראל והפך לפופלארי במיוחד, והפך לאחד המאפים המזוהים ביותר עם המטבח הישראלי.

מתכון של זהר מנדל

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

קלתית

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה

מילוי לימון

  • 3/4 כוס מיץ לימון טרי (2 לימונים)
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 3 חלמונים (צהוב)
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שמנת מתוקה 38%

קרם

  • 1 שמנת מתוקה
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים חמאה עם אבקת סוכר, מוסיפים את הביצה, מערבבים ולאחר מכן הקמח ולשים לבצק רך שלא נדבק ליידים.
  3. לוקחים תבנית פאי "24, ובעזרת הידיים לוקחים מעט מהבצק ומהדקים אותו לכל תחתית, היקף פנימי ושולי התבנית ומורידים שאריות בצק.
  4. מחוררים את הבצק, מכניסים אותו למקפיא ל-10 דקות ולאחר מכן מכניסים אותו ישר לתנור ל-25 דקות עד שהבצק מזהיב, מוציאים ומצננים אותו.
  5. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  6. מכינים את מילוי הלימון- שמים בסיר את כל מצרכי מילוי הלימון, מחממים כ-2 דקות (לא מביאים לרתיחה) תוך כדי ערבוב תמידי (עד שהתערובת חמימה) מעבירים את מילוי הלימון דרך מסננת ושופכים על הפאי.
  7. אופים כ-20 דקות עד שמילוי הלימון מתייצב לגמרי ולאחר שמתייצב, מעבירים למקרר ל-5 שעות.
  8. לאחר קירור הפאי מכינים את הקרם.
  9. מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג ומקציפים לקרם ישיב, שמים בשקית זילוף ומזלים על העוגה.

טיפים

  • אם אתם רוצים להוסיף עוד טעם לימוני, תוכלו להוסיף למלית גם 1 כפית תמצית לימון.
  • אם אתם רוצים שהקרם יהיה יותר יציב, תוכלו להוסיף לו 1 כפית ג'לטין.

וריאציות ושיפורים

  • אפשר להחליף את הגבינה לבנה בגבינת מסקרפונה או גבינת ריקוטה.
  • אפשר להוסיף למלית גם 1/2 כוס פירות יער קפואים או טריים.

דרגת קושי

  • דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה נדרש

  • זמן הכנה כולל: 2-3 שעות

הצעות הגשה

  • אפשר להגיש את הפאי לימון גבינה עם גלידה או קצפת.
  • אפשר גם להגיש אותו עם ריבה או סירופ.

מניע לפעולה

  • פאי לימון גבינה הוא מתכון קל להכנה, והוא בהחלט שווה את המאמץ. הוא מושלם לאירוח או פשוט להנאה בבית.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות