חיפוש

פאי פירות אפוי בגן עדן: מסע קינוח מענג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פאי פירות אפוי בגן עדן: מסע קינוח מענג

ברוכים הבאים למסע מענג אל עולם פאי הפירות האפוי! המתכון הנצחי הזה הוא אודה מנחמת למסורת, ומציע סימפוניה מתוקה של טעמים השוכנת בתוך קרום חמאתי ומתקלף. פאי זה, שמקורה במטבחים צנועים ועבר לאורך דורות, מגלם את החום והנעימות של הבית. בין אם אתם חוגגים אירוע מיוחד או פשוט משתוקקים לפינוק מנחם, פאי הפירות האפוי הזה בטוח יספק את השן המתוקה שלכם ויחמם את נשמתכם.

רכיבים:

עבור הקרום:

  • 250 גרם קמח לכל מטרה
  • 125 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 4-6 כפות מי קרח

למילוי:

  • 4-5 כוסות של הפירות הטריים האהובים עליך (כגון תפוחים, פירות יער, אפרסקים או שילוב)
  • 1/2 כוס סוכר (להתאים לפי מתיקות הפירות)
  • 2 כפות עמילן תירס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • אופציונלי: שפריץ של תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. להכנת הקרום, מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה הקרה לקוביות והשתמשו בחותכן בצק או בקצות האצבעות כדי לשלב את החמאה בקמח עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים.
  3. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח, כף אחת בכל פעם, ומערבבים בעדינות עד שהבצק פשוט מתאחד. שימו לב לא לעבוד יותר מדי עם הבצק.
  4. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
  5. בזמן שהבצק מתקרר, מכינים את המילוי. קולפים ופורסים את הפירות לפי הצורך ומניחים אותם בקערת ערבוב.
  6. מוסיפים את הסוכר, עמילן התירס, הקינמון, אגוז המוסקט, מיץ הלימון ותמצית הוניל (אם משתמשים) לפירות, ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד.
  7. לאחר שהבצק התקרר, מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ.
  8. העבירו בזהירות את הבצק המרודד לתבנית פאי בגודל 23 ס"מ, מהדקים אותו בעדינות לתחתית ולצדדים.
  9. יוצקים את מלית הפירות המוכנה לתוך בצק הפאי, מפזרים אותו באופן שווה.
  10. אם תרצה, אתה יכול להוסיף קרום סריג או קרום מלא מעל, לחתוך חריצים כדי לאפשר לאדים לצאת.
  11. מניחים את הפאי על תבנית עם נייר אפייה (כדי לתפוס טפטופים) ואופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמלית מבעבעת.
  12. לאחר האפייה, מוציאים את הפאי מהתנור ומניחים לו להתקרר מעט לפני ההגשה.
  13. הגישו את פאי הפירות האפוי השמימי שלכם חמים עם כף קצפת או כדור גלידת וניל למגע נוסף של פינוק.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה לצרכים שלך. כל שעליך לעשות הוא לוודא שכל המרכיבים המשמשים עומדים בהנחיות התזונתיות שלך. לגרסה ידידותית לכשרות, בחרו מרכיבים כשרים מוסמכים והימנעו מכל תוספים לא כשרים.

יתרונות תזונתיים:

  • פאי הפירות האפוי הזה הוא לא רק פינוק; הוא גם עמוס בטוב תזונתי. 
  • פירות טריים כמו תפוחים, פירות יער או אפרסקים מספקים מנה נדיבה של ויטמינים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים, מקדמים את בריאות העיכול ומחזקים את המערכת החיסונית שלך. 
  • בנוסף, קרום הדגנים המלא מציע פחמימות מורכבות וסיבים, שומר על תחושת שובע וסיפוק. 
  • עם האיזון הנכון של מתיקות ובריאות, הפאי הזה הוא פינוק נטול רגשות אשם שתוכלו ליהנות ממנו בכל עת.

מנות: המתכון הזה מניב פאי אחד מענג, מושלם להגשת ארוחת ערב משפחתית או להרשים אורחים במפגש. עם המנות הנדיבות שלו, אתה יכול לצפות לפרוסות של עד 8 מנות דשנות מהפאי הבודד הזה.

זמן הכנה: התכוננו לצאת להרפתקה קולינרית שתיקח לכם כשעה ו-30 דקות מתחילתו ועד סופו. בזמן שזמן ההכנה המעשית הוא מינימלי, זמן האפייה של הפאי מאפשר ציפייה נינוחה כשהמטבח שלכם מתמלא בניחוח שאין לעמוד בפניו של פירות מבעבעים ומאפה חמאה.

רמת קושי: אל תפחדו, אופים שאפתנים! המתכון הזה נופל לגמרי בתחום הקל. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו אופים מתחילים יכולים להשיג תוצאות טעימות. אז הפשילו שרוולים וצלול לתוך חדוות האפייה ללא היסוס.

טיפים לשיפור:

  • שכלול הקרום: לקבלת קרום מתקלף יותר, ודא שהחמאה שלך קרה וטפל בבצק כמה שפחות כדי למנוע קשיחות.
  • איזון מתיקות: לטעום את הפירות שלך לפני הוספת סוכר כדי להתאים את המתיקות בהתאם. פירות מסוימים עשויים לדרוש פחות סוכר, בעוד שאחרים עשויים להזדקק למעט יותר כדי לאזן את החמיצות.
  • וריאציות יצירתיות: אל תהסס להתנסות עם שילובי פירות ותבלינים שונים כדי ליצור את הפאי המיוחד שלך. מקינמון-תפוח קלאסי ועד מנגו-ג'ינג'ר אקזוטי, האפשרויות הן אינסופיות!
  • מושלמות חום זהוב: שימו עין על הפאי שלכם בזמן האפייה, וכסו אותו בנייר כסף אם הקרום מתחיל להשחים מהר מדי. קרום זהוב להפליא הוא סימן ההיכר של פאי פירות אפוי בצורה מושלמת.

עכשיו, אספו את המרכיבים שלכם, חממו מראש את התנור, ובואו נצא למסע טעים לעולם של פאי פירות אפוי ביתי!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות