חיפוש

פטריות ממולאות בגבינה שמנת ברוטב גן עדן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פטריות ממולאות בגבינה שמנת ברוטב גן עדן

ברוכים הבאים לתענוג קולינרי המחברת את הטעמים הארציים של הפטריות עם העושר הקרמי של גבינה, הכל עטוף ברוטב שמנת טעים. המתכון הזה הוא חגיגה אמיתית של פינוק, מושלם לארוחות ערב נעימות או מפגשים מרשימים. מקורו בלב המטבח הים תיכוני, זוהי מנה המגלמת נוחות ותחכום באותה מידה.

רכיבים:

  • 12 פטריות כפתורים גדולות (בערך 5 ס"מ קוטר)
  • 150 גרם גבינת שמנת (או גבינת עיזים לטוויסט חריף)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או שמרים תזונתיים לחלופה טבעונית)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (או קרם קוקוס לאופציה ללא חלב)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חמאה (או חמאה טבעונית)
  • אופציונלי: קורט אגוז מוסקט לתוספת חמימות

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית ומניחים בצד.
  2. נקו את הפטריות על ידי ניגובן במטלית לחה או צחצוח בעדינות מכל לכלוך. מסירים את הגבעולים ומחללים בזהירות את המרכזים בעזרת כף קטנה, תוך יצירת מקום למילוי הגבינה. קוצצים דק את גבעולי הפטריות ומניחים בצד.
  3. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת השמנת, פרמזן מגוררת, שום טחון, פטרוזיליה קצוצה וגבעולי פטריות שמורים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד היטב.
  4. בעזרת כפית או שק זילוף, ממלאים כל כובע פטריות בנדיבות בתערובת הגבינה, ומגבעים אותה מעט מעל.
  5. מסדרים את הפטריות הממולאות בתבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהן מרווחות באופן שווה.
  6. בסיר קטן מחממים את שמן הזית והחמאה על אש בינונית. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את הפטריות הממולאות למחבת, מסדרים אותן בשכבה אחת. מבשלים 2-3 דקות מכל צד עד שהם מתחילים להשחים מעט.
  7. יוצקים את השמנת המתוקה לסיר שמסביב לפטריות, ומאפשרים לה להתבשל בעדינות. מפזרים קורט אגוז מוסקט על הרוטב לתוספת טעם אם רוצים.
  8. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש ואופים 15-20 דקות, או עד שהפטריות רכות ומלית הגבינה זהובה ומבעבעת.
  9. לאחר הבישול, מוציאים את הכלי מהתנור ונותנים לו להתקרר מעט לפני ההגשה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה נוספת אם רוצים.
  10. מגישים את הפטריות הממולאות בגבינת השמנת חמימות, מטפטפים אותן ברוטב הדקדנטי מהמחבת.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל מרכיבי החלב מאושרים כשרות. החליפו חמאה במרגרינה כשרה ובחרו בגבינות כשרות.

כדי להפוך את המתכון הזה לידידותי לטבעוני, החליפו את גבינת השמנת בחלופה נטולת חלב, כמו גבינת שמנת על בסיס שקדים או קשיו. בחר פרמזן טבעוני או שמרים תזונתיים עבור הטעם הגבנתי.

התנסו בסוגים שונים של פטריות, כמו פורטובלו או קרמיני, למגוון מרקמים וטעמים.

שפר את הרוטב על ידי הוספת נתז של יין לבן או קורטוב של חומץ בלסמי לבעיטה חריפה.

יתרונות תזונתיים:

  • פטריות דלות בקלוריות אך עשירות בחומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים B ו-D, סלניום ונוגדי חמצון. 
  • הגבינה מספקת סידן וחלבון, בעוד שהקרם מוסיף מרקם יוקרתי מבלי להציף את המנה בקלוריות מוגזמות. 
  • מתכון זה מציע שילוב מאוזן של טעמים וחומרים מזינים, מה שהופך אותו לבחירה בריאה לארוחה משביעה.

כמות: מתכון זה משמש 4 כמתאבן מענג או 2 כמנה עיקרית דשנה.

זמן הכנה: כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו.

רמת קושי: קלה. למרות שהוא משדר אלגנטיות, המתכון הזה פשוט להפתיע להכנה, מה שהופך אותו מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים:

  • בחר פטריות מוצקות וללא פגמים לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
  • אל תשליכו את גבעולי הפטריות; הם מוסיפים טעם ומרקם למילוי.
  • התאם אישית את המילוי עם עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, כגון טימין, רוזמרין או פתיתי צ'ילי, כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.
  • לקבלת קרום זהוב בציפוי הגבינה, קולים את הפטריות הממולאות מספר דקות בתום האפייה.
  • הגישו את התענוגות הקרמיים הללו לצד לחם פריך או סלט פריך לחוויית ארוחה שלמה.
  • שומרים את השאריות בכלי אטום במקרר עד יומיים. מחממים בעדינות בתנור או במיקרוגל לפני ההגשה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות