פילה בורי עם עשבי תיבול ורוטב לימון במחבת מתכון מנצח
סרטון עם מתכון מושלם של פילה בורי כמו במסעדות במטבח הביתי:
מתכון נוסף של פילה בורי במחבת עם עשבי תיבול ורוטב לימון של לי כהן:
מצרכים:
פילה בורי ללא עצמות
למרינדה:
עשבי תיבול קצוצים, איזה שאוהבים, אני הלכתי על רוזמרין, עירית ובזיליקום ואין טעים מזה.
כפית מלאה כמון
כפית מלאה גריל דג
מעט פלפל שחור
מעט מלח
מעט מלח לימון (כן, כן, זה אכיל, ובכמויות קטנות זה לגמרי סבבה)
4 כפות מיץ לימון
מעט שמן זית
מתכוני דג נוספים:
דג לשבת בסגנון שונה – מתכון מנצח
קציצות דגים מטוגנות לשבת – מתכון מנצח
דג טונה מתכון מהיר ומושלם
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל העשבי תיבול, כמון, מלח, פלפל, מלח לימון, גריל דג, מיץ לימון ושמן זית בקערה.
2. כשהדג מופשר, טובלים אותו במרינדה, ומסדרים מעל כל דג עשבי תיבול, עד שלא נותר כלום בצלחת של המרינדה.
3. מחממים שמן זית במחבת פסים על הלהבה הגבוהה.
4. מניחים את הדגים במחבת, ולאחר 5-7 דקות (או כשהדג נראה חצי מבושל, כמו בתמונה) הופכים אותם בעזרת מרית ומטגנים עוד 5 דקות נוספות (או עד שהדג נראה מבושל לפי רמת הצלייה שאתם אוהבים, אני אוהבת אותו לא מבושל מאוד אז אפשר גם יותר).